Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Útočník bezdůvodně napadl muže sedícího na lavičce v budějckém parku

Napadení muže na Suchovrbenském náměstí v Českých Budějovicích v sobotu večer neuniklo pozornosti všímavých lidí. Ti naštěstí přivolali na pomoc hlídku městské policie. Napadený pak skončil v péči zdravotníků, útočník zase zcela zaslouženě skončil v „péči" mužů zákona.

Krátce před večerní desátou hodinou v sobotu 27. května vyjížděly hlídky městské policie na oznámení o potyčce několika lidí v českobudějovickém parku na Suchovrbenském náměstí. Strážníci na místě zastihli skupinu odpovídající popisu, jak sedí v parku na lavičce. „Na dotaz strážníků všichni svorně tvrdili, že na lavičce sedí již delší dobu, ale žádného napadení si nevšimli. Jejich tvrzení však vzápětí vyvrátil svědek, který označil jednoho z přítomných mužů za dotyčného útočníka," upřesnila informace mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková.

Podle mluvčí poškozeného osmatřicetiletého muže z Jindřichohradecka strážníci našli sedícího na zastávce autobusu. Shodně s náhodným svědkem popsal útočníka, který ho měl napadnout. Agresor ho měl  strhnout na zem z lavičky a opakovaně ho kopat do oblasti hlavy. Výpověď potvrdil jeho kamarád, který byl celé události přítomen. Stav napadeného muže si vyžádal zásah zdravotnické záchranné služby, která si ho převzala k lékařskému vyšetření.

„Strážníci mezitím na místo přivolali hlídku Policie České republiky. U šestadvacetiletého útočníka, podezřelého z napadení osmatřicetiletého muže, mezitím strážníci provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, která ukázala výsledek přes dvě promile," uvedla Školková. Policisté si poté útočníka převzali do „své péče".

Autoři

Štítky strážník, napadení, útočník, policie, alkohol, park, obecní policie, České Budějovice, Policie České republiky, okres Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Útočník bezdůvodně napadl muže sedícího na lavičce v budějckém parku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.