Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Senior vytloukal klín klínem. Jeho dluh vzrostl na necelých šest milionů korun

Sedmdesátiletý podnikatel se měl během několika let úmyslně obohacovat a získávat peníze nejen pro sebe, ale i na úhradu smluvních závazků. Jeho dluh se postupně navyšoval do celkové částky pět milionů 900 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí obviněnému trest odnětí svobody od pěti do deseti let.

Seniora zřejmě tížily předchozí závazky za velké projekty, a proto začal formou podvodů získávat peníze od jiných osob, příslibem různých vyšších postavení v uvedeném zařízení. Jednalo se jak o českou, tak i zahraniční měnu a postupně si přišel na částku v řádech desítek milionů korun,“ popisuje tiskový mluvčí Milan Bajcura.

I po úderu věřitelů se senior nadále vymlouval a peníze v plné výši nevracel. Proto se všichni poškození postupně obrátili na jihočeské kriminalisty z odboru obecné kriminality. 

V průběhu září byl uvedený předvolán na odbor, kdy mu bylo předáno usnesení o zahájení trestního stíhání pro naplnění skutkové podstaty zločinu Podvod,“ dodal Bajcura.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky senior, zloděj, podvod, policie, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior vytloukal klín klínem. Jeho dluh vzrostl na necelých šest milionů korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.