Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na staveništi na Dačicku pracovalo bez povolení třináct cizinců. Budou vyhoštěni

Cizinecká policie si opakovaně posvítila na jedno staveniště na Dačicku. Kontrola odhalila třináct dělníků z bývalého východního bloku bez pracovního povolení. Ilegálně zaměstnaní cizinci budou vyhoštěni. Opustit musí Českou republiku a nesmí se zdržovat ani v dalších státech Evropské unie.

Cizinecká policie při kontrole staveniště na Dačicku zkontrolovala několik desítek zaměstnanců jedné stavení firmy. Z toho třináct lidí z bývalého východního bloku mělo problémy s pobytem a pracovním povolením.

Muži, kteří na stavbě pracovali na různých dělnických pozicích, sice měli platné doklady s vylepeným vízem opravňující pobyt na 180 dnů, nikoliv však umožňující pracovní povolení.

„Všechny cizince bez pracovního povolení policisté zajistili a převezli k provedení úkonů na služebny cizinecké policie. A zahájili úkony správního vyhoštění, kdy po nabytí právní moci musí zmiňovaní cizinci do deseti dnů dnů opustit území členských států Evropské unie," uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura. Ten podotkl, že se jednalo o opakovanou kontrolu zmiňovaného staveniště. 

Štítky cizinec, povolení, práce, vyhoštění, Dačice, Cizinecká policie, Evropská unie, Východní blok, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na staveništi na Dačicku pracovalo bez povolení třináct cizinců. Budou vyhoštěni  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.