Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

AKTUALIZOVÁNO: Na Máji došlo ke srážce dvou aut, při které utrpěly zranění děti stojící u přechodu pro chodce

Na křižovatce ulic Milady Horákové a Antonína Barcala došlo 20. ledna krátce po 16. hodině ke srážce dvou automobilů. Řidič Škody Fabia přehlédl protijedoucí vozidlo a na místě byly zraněny také děti, které v tu chvíli stály u silnice. Policisté vyzývají případné svědky, aby je kontaktovali na tísňové lince 158.

Řidič Škody Fabia stříbrné barvy jel po ulici Milady Horákové ve směru od ulice Branišovská, na křižovatce s ulicí Antonína Barcala odpočoval vlevo. Řidič dával přednost protijedoucímu autobusu a odbočil hned za ním, přehlédl však protijedoucí automobil stejné značky a došlo tak k čelnímu střetu obou vozidel. „Automobil modré barvy jel takzvaně v závěsu za autobusem a řidič druhého, stříbrného, vozu ho přehlédl,“ uvedl Milan Bajcura, mluvčí polici Jihočeského kraje. 

„Modrá Fabia byla vlivem nárazu odmrštěna až na chodník u přechodu pro chodce, kde v tu chvíli stála skupinka děti,“ doplnil. Čtyři z nich byly zraněny a po jejich převezení do zrdavotnického zařízení lékaři stanovili, že dvě z dětí utrpěly středně těžká zranění a dvě vyvázla z nehody s lehkými zraněními.

Průběh a následky samotné nehody jsou v současné době v šetření dopravní policistů a kriminalistů oddělení obecné kriminality Územního odboru České Budějovice.

Policisté žádají případné svědky uvedené nehody, aby je kontaktovali na Územním odboru České Budějovice, Služba kriminální policie a vyšetřování, Plavská 2, telefon 974 226 111 (v pracovní době PO – PÁ 07:30 – 15:30), případně na lince tísňového volání 158.

Autoři | Foto Jiří Janeček, Policie České republiky

Štítky dopravní nehoda, úraz, Milada Horáková, Antonín Barcal, Škoda Fabia, havárie, České Budějovice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AKTUALIZOVÁNO: Na Máji došlo ke srážce dvou aut, při které utrpěly zranění děti stojící u přechodu pro chodce  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.