Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do centra Budějc vyrazili dva muži na koních

Jako v časech dávno minulých se mohli cítit lidé, kteří ve čtvrtek 20. srpna po půlnoci kráčeli po Náměstí Přemysla Otakara II. Po centru jihočeské metropole si to štrádovali dva koně, naštěstí tedy s jezdci. I tak ale neunikli pozornosti strážníků.

„Muži s koňmi pokračovali ulicí Krajinská a vydali se po Pražské třídě směrem ven z města. Vozovka jim však nestačila a tak jeli chvílemi i po chodníku. Strážníkům se muže na koních podařilo dostihnout a zastavit až v Nemanicích. Šestatřicetiletý muž z Domažlicka a osmatřicetiletý muž z Českokrumlovska si nebyli vědomi žádného přestupku,“ informovala Věra Školková, mluvčí Městské policie České Budějovice.

Policisté se od jezdců dozvěděli, že patří ke koňskému expresu a jednou za rok na této trase rozvážejí poštu. Strážníci je naproti tomu informovali, že spáchali hned celou řadu přestupků.

„V první řadě se dopustili přestupku porušením obecně závazné vyhlášky města, která zakazuje vstupovat s koňmi na veřejná prostranství v historickém centru města. Též se však dopustili dopravního přestupku tím, že při jízdě na koni porušili zákaz jízdy na zvířatech od soumraku do svítání na silnici I. nebo II. třídy a zvířata nebyla označena předepsaným osvětlením. Z protiprávního jednání se budou jezdci na koních zpovídat správnímu orgánu,“ vyjmenovala Věra Školková.

Štítky České Budějovice, Přemysl Otakar II., okres Domažlice, Nemanice, okres Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frodo kocour

"zákaz jízdy na zvířatech od soumraku za svítání" tak jestli tohle jim řekli ti ozbrojení šimpanzi, tak se museli jezdci válet smíchy. Soumrak za svítání je fakt magoriáda

Čtvrtek, 20. srpna 2015, 23:42Odpovědět

František Jíra

to je tak, když se z koně stane koníček...

Čtvrtek, 20. srpna 2015, 15:28Odpovědět

Do centra Budějc vyrazili dva muži na koních  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.