Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Potyčka na Máji vznikla kvůli konfliktu dětí na hřišti

Budějcké sídliště Máj zažilo v pátek večer další potyčku tamních občanů. Podle čtenáře Budějcké Drbny začal celý incident na hřišti v ulici M. Chlajna napadením jeho tříletého syna romským dítětem. Chlapečka následně začala bránit jeho starší těhotná sestra a strhla se rvačka.

„Moje těhotná dcera je v nemocnici na pozorování. Má přeražený nos a otřes mozku. Její přítel skončil pořezaný od skla a má natržený žlučník,“ napsal náš věrný čtenář.

Podle něj má jeho manželka už nyní strach vycházet s dětmi ven z domu. „Je nám vyhrožováno, že nás podřežou a zničí. Na dceru včera v nemocnici vykřikovali, že to děťátko nedonosí, že ji zabijí...“ dodává smutným hlasem její otec.

Jak dodal, rodině žijící na Máji takto agresoři vyhrožovali přímo před policií. „Vrchol byl, že když jsme volali policistům o pomoc, asi desetkrát, trvalo jim snad dvacet minut, než někdo dorazil. Přitom jsme hlásili napadení těhotné ženy. To je velice smutné,“ uzavřel vyděšený občan Budějc.

Vyjádření Policie České republiky

Policisté případ vyšetřují jako podezření z trestného činu výtržnictví. „Zatím máme potvrzeno, že vznikl na hřišti kvůli konfliktu dětí, posléze se do něj zapojilo pět přihlížejících maminek a potom i tři muži,“ řekl Budějcké Drbně mluvčí Policie ČR Jiří Matzner.

Jelikož mezi stovkou přihlížejících docházelo k různým slovním projevům, na místě zasahovalo kolem deset policejních vozů a několik aut lékařské záchranné služby. Na místě byly podle Matznera do několika minut. „Situace se poté stabilizovala,“ dodal mluvčí.

Podle něj byli zraněni dva lidé - muž a žena. „Oba jsou ale po ošetření v nemocnici od sobotního rána doma. Z lékařské zprávy žádné závažné zranění nevyplývá. Žena, která napadení oznámila, a její přítel utrpěli drobná zranění, jako škrábance a pohmožděniny. Žena byla mimoto ještě zraněna v obličeji. Jediné, co nám komplikuje vyšetřování, je skutečnost, že poškození zatím odmítli spolupracovat při výslechu, protože jsou z události rozhozeni a zdravotně hendikepováni,“ řekl policejní mluvčí s tím, že na policii se dostaví nejdříve v pondělí.

„Díky spoustě zúčastněných osob, svědkům a kamerovým záznamům zcela jistě dokážeme rozklíčovat, kdo incident začal, kdo zaútočil, kdo se bránil. Navíc policie monitoruje internetové diskuze, které by směřovaly k nějakému vyvolání násilí, nepokojů či rasové nesnášenlivosti,“ uzavřel Jiří Matzner. „Policisté a strážníci případ nepodceňují, v uvedené lokalitě je posílena hlídková činnost,“ uvedl.

Policisté zároveň žádají další možné očité svědky napadení či prvotního konfliktu mezi dětmi a ženami, aby kontaktovali policisty Obvodního oddělení Čtyři Dvory na telefonní lince 974 226 720.

Redakce Budějcké Drbny využívá své právo a diskuzi pod tímto článkem s odvoláním na etický kodex uzavřela.

Foto: Michal Pour

Štítky napadení, potyčka, bitka, Miroslava Chlajna, České Budějovice, Drbna.cz, policie, nemocnice, Sídliště Máj, Policie České republiky, Česko

Potyčka na Máji vznikla kvůli konfliktu dětí na hřišti  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.