Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Šumaman: Extrémní test odolnosti členů zásahovek

Neskutečná dřina, kterou si většina z nás dokáže jen těžko představit. Zúčastnit se může málokdo. Profesionálové z policejních zásahových jednotek však tuto výzvu přijímají už sedmnáctým rokem. Extrémní závod Šumaman 2014 se v sobotu konal znovu v okolí Lipenské přehrady.

Do Přední Výtoně přijelo v závěru uplynulého týdne sedmnáct pětičlenných týmů policistů, mezi kterými nechyběl ani elitní Útvar rychlého nasazení, a také družstva táborských hasičů a studentů Jihočeské univerzity oboru Zdravotnický záchranář, aby vzájemně poměřily síly v náročných podmínkách.

Při sedmadvaceti kilometrech na horském kole, třech kilometrech s raftem na hladině Lipna a desetikilometrovém běhu týmy čekalo na jednotlivých stanovištích celkem sedm náročných úkolů. Sportovci zdolávali například překážkovou dráhu v korunách stromů, přecházeli po traverzu z lan, plazili se pod ostnatým drátem s pneumatikou, snažili se udržet rovnováhu na přepravkách od limonád nebo šplhali na 30 metrů vysokou věž zříceniny Vítkova Hrádku.

Nejlepšího výkonu v čase 4 hodiny 2 minuty a 10 sekund dosáhla zásahová jednotka Komety Brno, na druhém místě skončili Jihočeši a třetí místo obsadili jejich kolegové ze středních Čech. Slavnostního udílení cen se kromě hejtmana Jiřího Zimoly zúčastnil také policejní prezident Tomáš Tuhý.

Součástí sportovního dne byl i doprovodný program pro celé rodiny. Před penzionem v Přední Výtoni se sešlo několik stovek lidí, které mohly na vlastní vidět práci kynologů, seskok parašutistů či výsadek zásahové jednotky z policejního vrtulníku. Na své si díky spoustě soutěží přišly i děti.

Akce pořádali policisté Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje ve spolupráci s Unitop ČR, Sportovním klubem policie České Budějovice a Občanským sdružením Přední Výtoň.

Extrémní závod Šumaman 2014

Neděle, 11. května 2014, 21:25

Extrémní závod Šumaman 2014
Extrémní závod Šumaman 2014

Štítky Šumaman 2014, závod zásahových jednotek, Policie ČR, Přední Výtoň, zásahová jednotka, Vodní nádrž Lipno, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, HC Kometa Brno, Jiří Zimola, Tomáš Tuhý, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šumaman: Extrémní test odolnosti členů zásahovek  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.