Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zatímco byl strážník ve službě, ukradli mu auto. Při hlídkování ve městě ho ale náhodou potkal

Nepříjemné překvapení zažil během své nedělní služby strážník budějcké městské policie. Když byl vpodvečer společně se svým kolegou vyslán do Jírovcovy ulice kvůli vyřešení nepovoleného stání a následné kontrole nedalekých garáží, kde měli přebývat bezdomovci, při návratu úplnou náhodou objevil své vlastní auto, které řídila neznámá žena.

Řidič služebního vozu městské policie si při návratu do Pekárenské ulice všiml seatu, který se nápadně podobal autu jeho kolegy na sedadle spolujezdce.

„Strážník bral celou situaci nejdřív s humorem, ale jenom do doby, než v projíždějícím voze poznal své auto, které měl ještě při nástupu do služby zaparkované před domem,“ uvedl mluvčí Městské policie České Budějovice Václav Sup.

Hlídka proto začala vozidlo sledovat, aby se přesvědčila, zda se náhodou nezmýlila. „I přes stejnou barvu vozidla, totožné disky kol a další markanty kolega stále nechtěl uvěřit, že se jedná o jeho vůz. Nedlouho poté ale řidička s vedle sedícím spolujezdcem přibrzdila na křižovatce a on si na zádi přečetl cedulku se jménem své dcery,“ líčil Sup.

Strážníci proto auto okamžitě zastavili a ženu za volantem vyzvali k prokázání totožnosti a předložení dokladů, které však měl strážník neustále ve své peněžence.

„Řidička tak samozřejmě doklady hlídce ukázat nemohla a začala se vymlouvat na svého kamaráda, kterému měla vozidlo pouze převézt na ujednané místo,“ dodal mluvčí s tím, že třicetiletou ženu následně městští policisté předali hlídce Policie ČR k dořešení celého případu.

Štítky krádež auta, Městská policie České Budějovice, strážník, obecní policie, České Budějovice, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Hájíček

Hůůůůstýýýýý.....James Bond hadr...:-))

Středa, 11. února 2015, 10:58Odpovědět

Zatímco byl strážník ve službě, ukradli mu auto. Při hlídkování ve městě ho ale náhodou potkal  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.