Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kultura

SOUTĚŽ: Vyhrajte lístky na zítřejší koncert legendárních Ektomorf

Maďarská metalová mašina Ektomorf se chystá do Budějc! Ve středu 9. prosince zahřmí v mcFabrika a aby toho nebylo málo, přiveze s sebou další čtyři hladové kapely.

Budějcům zase po roce přiletěl popřát anděl

Jako už tradičně v předvečer svátku svatého Mikuláše se na budějckém náměstí nahromadilo velké množství lidí, mezi které brzy vtrhli čerti, andělé a Mikulášové. Většina zde ale byla hlavně z jednoho důvodu, být svědkem už šestnáctého příletu anděla.

V Galerii Mariánská je k vidění netradiční výstava Bramborový salát

Vánoce jsou křesťanský svátek, který je dnes však především očekáván prodejci zboží všeho druhu a honem spotřebitelů. Stoly přetékají jídlem a bramborovými saláty a snad i proto si tato výstava vzala bramborový salát do názvu.

RECENZE: Viktor Frankenstein sleduje příběh z pohledu pomocníka Igora. Potenciál ale nevyužil

Filmových zpracování legendárního Frankensteina je nepočítaně. Některé verze se drží předlohy, jiné se do mytologie snaží přinést vlastní pohled. Film Viktor Frankenstein, který minulý týden ve čtvrtek vstoupil do kin, spadá do druhé kategorie....

GLOSA: Oceánská Ráchel v podání Nezmarů? Bylo by to zajímavé, škoda, že jsme vsadili na jistotu

Letošní budějcký adventní program přinesl jeden bonbonek, který mě upřímně zaujal. Projekt Budějovice sobě nabídl zajímavou a svým způsobem vtipnou myšlenku - společnými silami jsme formou hlasování v anketě vybrali jednu skladbu, jež se váže k...

Premiéru Radovanových radovánek uvede radostně i sám autor Zdeněk Svěrák

Soubor Malého divadla nachystal zbrusu novou inscenaci, a to o tom nejkladnějším dětském hrdinovi všech dob. Radostný svět Radovana, který vznikl díky jednomu z nejoblíbenějších českých autorů nejen dětských příběhů Zdeňkovi Svěrákovi, bude mít...

Vánoční koncert Wild Sticks ve Slavii

Pokud si chcete zpříjemnit předvánoční atmosféru netradičním koncertem, rozhodně byste neměli chybět na vystoupení bubenického souboru Wild Sticks, který si přichystal zajímavý program do KD Slavie.

Peníze z benefičního koncertu k Festivalu Černá věž poputují opět na Centrum Bazalka

Téměř pět set návštěvníků přilákal jubilejní pátý ročník Festivalu amatérských a studentských filmů Černá věž. Po tři dny se promítaly netradiční filmy, konala se různá hudební vystoupení a nechyběly ani zajímavé filmové workshopy.

SOUTĚŽ: Nesmrtelná legenda Blue Effect zahraje v sobotu v Českých Budějovicích!

Café Klub Slavie chystá na tento sobotní večer hudební pohlazení. Skupina Blue Effect v čele s Radimem Hladíkem vystoupí po 21. hodině v plné elektronické sestavě. Prostě v plné parádě!

KAM NA ČERTY: Nadpřirozené bytosti vás v sobotu nenechají chvíli v klidu

Pátého prosince je den, kdy se setměním vylézají ze svých úkrytů čerti, Mikulášové promlouvají do duše hříšníkům a andělé rozdávají sladkosti. Zajímavé akce s těmito pohádkovými bytostmi nejenom v Českých Budějovicích najdete zde.

Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.