Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kapela Zrní v pátek oslaví 15 let v Café Klubu Slavie!

Kapela Zrní oslaví v roce 2016 patnáct let své existence. Stane se tak spolu s vámi v pátek 18. listopadu od 21 hodin v Café Klubu Slavie v Českých Budějovicích.

Z undergroundu se jim podařilo dostat na špičku české klubové scény. Bez kalkulu, velkého labelu za zády jsou jejich poslední dvě desky zlaté. A to se musí řádně oslavit a nejlépe s fanoušky, kteří je milují. Ačkoliv kapela hraje na festivalech v hlavních časech, nezapomněli, kde začali hrát. Na ulici. Proto v každém městě před koncertováním zahrají několik písniček akusticky na náměstích jako zamlada. Co dalšího kapela chystá, se postupně dozvíte na jejich stránkách. V Českých Budějovicích zahrají v 15:30 na náměstí Přemysla Otakara II.

Jejich projev na pódiu je stejný jako jejich muzika: osobitý, hypnotický, hutný, energický, uvěřitelný. Ačkoliv zpívají česky, jsou světoví. To dokazuje mimo jiné i fakt, že byli v roce 2014 vybráni jako jediný český headliner pro pražský showcasový festival Nouvelle Prague, kde upoutali pozornost zahraničních agentů a delegátů. Zaujali také ředitelku Colours of Ostrava, Zlatu Holušovou, díky které vzniklo unikátní propojení Zrní a Janáčkovy filharmonie Ostrava, které si odbylo premiéru na festivalu Colorus, na hlavní scéně, v hlavní čas, hned po Björk. 

Pokud váháte, do jaké škatulky je zařadit, vězte, že kapele jsou žánry fuk. A když se jich někdo zeptá, odpoví, že něžný artbrut, kladenskej uhelnej zen. Jakmile je uslyšíte naživo, dostanou vás. A proto na ně lidé chodí. Vezměte si bohémské housle plné něhy, tklivosti i dravosti, přidejte k tomu hravou kytaru, která zraje k dokonalosti, analytickou basu pulsující srdcem, která spolu s naléhavými bicími tvoří ideální pár a klukovsky jasný sebejistý hlas s projevem tak trochu psychadelického vizionáře. Vše to okořeňte beatboxem, elektronikou, harmonikou, flétnou a čirá energie se vám vpije do hlavy a těla. A vy nevíte co dřív: zda sledovat to, že si kytara odskočila za bicí, bicí za harmoniku a zpěv buší zuřivě do kufru, anebo si jen tak nezavřít oči a „pluje tmou, sám, tmou, pluje tmou“. Zrní to je pět kluků, kteří nepotřebují nikomu nic dokazovat, kašlou na outfit, mají co říct a je jim spolu dobře. 

Vstupenky koupíte online: http://bit.ly/ZrniVstupenkyCeskeBudejovice.

Štítky hudební skupina, obilniny, festival, České Budějovice, Colours of Ostrava, Björk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kapela Zrní v pátek oslaví 15 let v Café Klubu Slavie!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.