Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Reute 66 5P Luboše Pospíšila a křest 13CD s kmotrem Jiřím Hájíčkem. To vše ve Slavii

Matador české hudební scény s hlasem, který si nespletete a jeho kapela 5P do budějckého Café Klubu Slavie v přivezou v sobotu 18. března v rámci letošního turné Route 66 především staré hity, zazní ale i novinky ze zlaté Soukromá elegie. Protagonistův jedinečný tenor doprovodí bubenice Pája Táboříková, klávesista Ondřej Fencl, kytarista Mirek Linhart a baskytarista Martin Štec. Výjimečný koncert bude spojený se křtem supraphonského albového kompletu.

Luboš Pospíšil byl v 70. letech 20. století členem souboru C & K Vocal, pak odešel na sólovou dráhu. Prvním sólovým počinem byl v roce 1981 singl Kráska v nesnázích. Na svém debutovém albu Tenhle vítr jsem měl rád spolupracoval s hudebním skladatelem Otakarem Petřinou a textařem Ladislavem Kantorem. Druhou desku už natáčel se svou mateřskou formací 5P, kde mimo jiných působil i kytarista a skladatel Bohumil Zatloukal. Společně v 90.letech natočili album Vzdálená tvář a občas jen spolu jako akustické duo jezdí i dnes na koncertní šňůry.

Pospíšil působil také jako zpěvák v jedné ze sestav skupiny Blue Effect a v roce 1989 s ní natočil singl Kampa. V 90. letech spolupracoval se skupinou Biograf, posléze se vrátil s Bohumilem Zatloukalem znovu k 5P, se kterými působí dodnes.

Vstupenky na výjimečný sobotní koncert, který v Café Klubu Slavie začíná ve 21:00 hodin, jsou již v prodeji online zde: http://bit.ly/5PLubosPospisilCB nebo si pro ně můžete dojít fyzicky na jakékoli prodejní místo CBsystem http://www.cbsystem.cz/cz/prodejni-mista.

Tisková zpráva | Foto Zdeněk Hejduk

Štítky Luboš Pospíšil, Jiří Hájíček, Ondřej Fencl, Route 66, koncert, hudební skupina, Ota Petřina, Ladislav Kantor, kmotr, Kráska v nesnázích, Blue Effect

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Reute 66 5P Luboše Pospíšila a křest 13CD s kmotrem Jiřím Hájíčkem. To vše ve Slavii  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.