Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Budějce hrály barvami. Majálesový průvod obsadil centrum města

Majálesový průvod po roce opět prošel Českými Budějovicemi. „Had“ plný barev obsadil na několik desítek minut ulice města, podle údajů se ho účastnilo přes 4500 tisíce studentů. Ti si také zvolili svého krále. Stal se jím Kryštof De La Cruz z Biskupského gymnázia J. N. Neumanna.

„Průvod letos dokázal posunout vysoce nastavenou laťku z minulého ročníku. Zúčastnilo se dvacet škol nejen z Českých Budějovic, ale i z Českého Krumlova. Každou z nich vedl její král na speciálně vlastnoručně vyrobeném královském bezmotorovém alegorickém voze,“ zmínil tiskový mluvčí Budějovického Majálesu Igor Kibrik. 

Studenti se letos převlékli do různých kostýmů, nechyběli křižáci, indiáni, šamani nebo masky nejrůznějších zvířat. Hlasitým doprovodem dorazil průvod až na Sokolský ostrov, kde se uskutečnila volba krále. Jejím vítězem se stal Kryštof De La Cruz z Biskupského gymnázia J. N. Neumanna. Do velkého finále se ještě probojovali Tomáš Duroň z Gymnázia Jírovcova a Prokop Pučejdl z Gymnázia J. V. Jirsíka. 

„Soutěž spočívala v závodech na paddleboardu a testovala nejen jejich rychlost, ale i zručnost. Nejvíce zabojoval Kryštof De La Cruz a díky svému nasazení se až do Budějovického Majálesu 2018 může pyšnit titulem král všech budějovických studentů,“ zmínil Kibrik. Kromě toho získal pobyt pro celou třídu v chatě Lanovka, kurzy v CC Jazykové škole, speciální unikátní tričko z dílny budějcké značky ODEVNI, poukázku na večeři v restauraci Šupinka, vstup do únikové hry nebo královský let od Aero klubu Hosín.

Týdenní program Budějovického Majálesu v pátek vrcholí řadou koncertů na Sokolském ostrově. Na Borovka stage vystoupí večer například kapela Midi Lidi a v Majálesové kavárně zase švédský rapper Prop Dylan. 

Majálesový průvod 2017

Pátek, 26. května 2017, 16:46

Majálesový průvod 2017
Majálesový průvod 2017

Foto Jana Kroneislová

Štítky České Budějovice, centrum města, Český Krumlov, Gymnázium Jírovcova, Midi lidi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Budějce hrály barvami. Majálesový průvod obsadil centrum města  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.