Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Čeká nás pouliční slavnost Posousedsku, Na stojáka i koncert Cold Snap

Po Majálesu se kulturní program trochu uklidní, ale i tak si můžete užít první letní dny v ulicích města. Na náměstí proběhne happening základních uměleckých škol a Posousedsku 2017 proběhne v rámci Evropského svátku sousedů.

Úterý 30. května

České Budějovice

Filmmakeři – Malé divadlo – 10:00
Ve spolupráci s profesionálním animátorem a maličkým živým filmovým orchestrem vznikne na jevišti dokonale vybavené filmové studio. Příběh fenoménu, který má po celém světě miliony fanoušků. Nejslavnější filmové hvězdy, zrod fantastických filmových efektů i konečný souboj filmu a divadla o místo nejzábavnějšího média všech dob.

Celostátní happening ZUŠ Open – náměstí Přemysla Otakara II. – 10:00
V tento den po celé republice 355 základních uměleckých škol představí svou práci veřejnosti. První ročník happeningu láká předposlední májový den na žánrově pestrý program plný společných koncertů několika škol pod širým nebem, vystoupení dětí s profesionálními umělci či ve spolupráci se zavedenými festivaly i zkušenými filharmoniky, výtvarné street art projekty a performance.

Antidiskotéka – Eva Olmerová – Jihočeská vědecká knihovna – pobočka Lidická – audiosál – 19:00
Poslechový pořad známého hudebního kritika a publicisty Jiřího Černého.

All Star’s party – K2 – 21:00
DJ Mistrgal v úterní K2. Přijď hodit bokem a zapít nějakou tu zkoušku.

Středa 31. května

České Budějovice

POSOUSEDSKU 2017 – Studiová scéna Na Půdě – 14:00
Pouliční sousedská slavnost u příležitosti Evropského svátku sousedů. Pořádá Ateliér 3D JIhočeského divadla, Verbarium, z. s., za podpory Statutátního města České Budějovice ve spolupráci s dalšími partnery od 14 do 22 hodin. V ulicích Dr. Stejskala, Široká a na Zlatém mostě.

Divadlo Čárymůrka – Muzeum cestopisné literatury – 17:00
Čárymůrka – divadelní představení pro děti v podání Divadla Okýnko.

Kouzlení s melodií – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 18:00
Jihočeská filharmonie, dirigent: Lukáš Hurník, slovem provází: Lukáš Hurník. Melodie je pořád královna hudby, i když jednu dobu už to tak nevypadalo. Ale skladatelé se k ní zase vrátili, protože velká melodie prostě člověka chytne za srdce. Při některých melodiích se ale spíš budeme chytat za hlavu.

Na Stojáka live! – Klub Slavie – 20:30
Stand up comedy – sólové výstupy bavičů, specialita angloamerických barů, je ultimátním testem komiků. Kdo nedokáže, aby divák zvedl oči od sklenky, natož odložil doutník a zaplácal, je vyřízen. Vystoupí: Petr „Nasty“ Cerha, Dominik Heřman Lev, Adél Elbel.

Psyritual / Ondrej Psyla – Velbloud Music Bar – 21:00
Přátelé z Kamasutry vám naservírují opět pořádnou dávku halucinogení euforie a aby toho nebylo málo, přizvali jsme známého psytrancového harcovníka Ondřeje Psylu.

Čtvrtek 1. června

České Budějovice

Cold Snap (HR), WKM?, Olltega – mcFabrika – 19:30
Kapela Cold Snap není pro jihočeské publikum neznámá, tři roky zpátky jela tahle chorvatská parta evropské tour po boku kultovních Ektomorf a navštívila také České Budějovice. Večírek doplní dvě domácí stálice, kultovní krumlovská parta Who Killed Marilyn? a vodňanská metalcore parta Olltega.

Gangsta Ska, Irish Folkers – Velbloud Music Bar – 20:00
Gangsta Ska (Milevsko) – ska punk rock, Irish Folkers (Olšová) – irish folk acoustic + host.

Autoři | Foto Facebook Gold Snap Official

Štítky tip, kultura, město, náměstí, divadlo, happening, České Budějovice, koncert, slavnost, Přemysl Otakar II., Lukáš Hurník, Eva Olmerová, Jiří Černý, Adéla Elbel, Metzlův dům, základní umělecká škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Čeká nás pouliční slavnost Posousedsku, Na stojáka i koncert Cold Snap  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.