Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Bratři Ebenové, Silver Springs, američtí Yowie a legendární Ingrowing

Pěkně nabitý konec prvního říjnového týdne! V pátek se můžete těšit na benefiční koncert Bratři Ebenové – Čas holin, koncerty kapel Ingrowing, Lahar, Distaste, Beast Within the Sound, Yowie, Červen a Lem, nebo taky Budside Mejdlo vol. II. I v sobotu a v pondělí pokračují zajímavé koncerty ve Velbloudu a Fabrice, mimo jiné rozjíždějící se kapela Silver Springs a švédští Saturday‘s Heroes.

Pátek 6. října

České Budějovice

Edward Taylor: Vztahy na úrovni – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Vztahy na úrovni je velmi svižná moderní komedie ze zákulisí vysoké politiky, která nevynechává ani milostný život mužů sedících na vlivných křeslech v Evropské obchodní komisi. V komedii Edwarda Taylora zjistíte, že jejich vztahy jsou stejně zamotané, strastiplné a legrační jako u jiných lidí.

Tak či Tak a Jindřich Henry Zíka – Kavárna Matice – 19:00
Společný koncert folkové skupiny Tak či Tak a jazzmana Jindřicha Henryho Zíky (zpěv a trubka). Půjde o zajímavé prolnutí dvou hudebních žánrů folku a jazzu aneb o hudbu bez hranic.

Bratři Ebenové – Čas holin – DK Metropol – 19:00
Benefiční koncert skupiny Bratři Ebenové ve prospěch Diecézní charity České Budějovice. Kromě tria bratří Ebenových – Marka, Kryštofa a Davida tvoří kapelu rytmika – Jiří Veselý (basová kytara, akordeon), Jiří Zelenka (bicí, perkuse) a Pavel Skála (akustické a elektrické kytary). Kapelu dnes již neodlučně doplňuje vynikající jazzový kontrabasista Jaromír Honzák.

Gamar Open Stage – Studentský klub Kampa – 19:00
Kapela Gamar vstupuje do nového akademického roku v nové sestavě! Gamar Open Stage však zůstává v tom nejlepším slova smyslu tradiční, tedy kromě tradičních překvapení žádná jiná nečekejte. 

Ingrowing, Lahar, Distaste (AT), Beast Within the Sound – mcFabrika – 19:30
Ingrowing po stopadesáti letech opět na domácí půdě, v plné síle! Lahar – thrash legenda je zpět v Budějcích s novým zpěvákem. Distaste grind Official – nekompromisní rakouský grindcore nářez.
Beast Within The Sound – pražský thrash-crossover-core, který vás vyzuje z ponožek.

Yowie (USA) & Červen & Lem (SK) – Velbloud Music Bar – 20:30
Yowie (USA) – buldozér z Ameriky se jménem Yowie se po pěti letech vrací na místo činu, a to rovnou s novým albem Synchromysticism, na kterém po celou dobu pracovali. Červen – prověřená dvojice kytary a bicích z Prahy, která už v Budějcích svou poctivou porcí math-rocku účinkovala. Lem (SK) – bratři z Bratislavy už jednou dojeli zahrát na Noise Party, ještě jako duo. Po chvíli klidu přibrali basáka a pustili se znovu do díla, ze kterého vyšel mix prog a math-rocku.

Budside Mejdlo vol. II – K2 – 21:00
Budside tě zve na již druhé pokračování street dancové párty Mejdlo. Můžete se těšit na kvalitní pecky, street dance battle a pohodovou atmosféru. DJs: Antonín Padrta, Ramel, 8Ro-X.

Shamanic, Mashinery, Bassheadz DJs – Komiks klub – 21:00
Klasická DNB nálož od Shamanic + Mashinery + Bassheadz DJs + Mc Flappa + Mc Shaiba.

Sobota 7. října

České Budějovice

Reborn party – Horká vana – 18:00
Těšte se na nabitý program: grilovačka s Bistro Cobliha, welcome zmrzka od Zmrz.li, fotostěna, soutěže, speciální drinky, koncerty.

Retro Bigy Party – Klub Slavie – 19:00
Připravte si Retro outfit a přijďte v sobotu do Slavie potkat své bývalé spolužáky, pochlubit se svojí kariérou a hlavně zavzpomínat na ta nejkrásnější a bezstarostná léta! 

Úča musí pryč – Jihočeské divadlo – 19:00
„My, rodiče žáků 5.B, již nemáme důvěru ve Vaše pedagogické schopnosti!“ Takhle začíná boj rodičů s třídní učitelkou. Jenže na čí straně je pravda? Je učitelka opravdu neschopná a brání talentovaným dětem v postupu na víceletá gymnázia, nebo rodiče, kteří sami nevědí, co se sebou, přestávají zvládat své děti?

Kool-Aid, Silver Springs, Places – Velbloud Music Bar – 20:00
Vypadá to, že o statusu Silver Springs coby jedné z nejžhavějších nových kapel roku už nemá cenu pochybovat. Parta kolem písničkáře Nika Jalauzidise, rozkročená mezi Prahou a Libercem, zabodovala na jaře hned prvním singlem Shelter Love. Places je pětičlenná ostravská kapela, která vznikla v roce 2010. Má na kontě 3 EP a jedno dlouhohrající album, nespočet koncertů po ČR a busking v berlínských ulicích. Kool-Aid je známá budějovická kapela, kterou asi není třeba představovat.

Vostrej Heřmánek, Amazing Whores, Velvet Insane (SWE) – mcFabrika – 20:00
Trojice šílených kapel: Vostrej Heřmánek (trash hard rock, České Budějovice), Amazing Whores (troll’n’troll, České Budějovice), Velvet INSANE (rock’n’roll, Švédsko).

Pondělí 9. října 

České Budějovice

Saturday‘s Heroes (SWE), Lucky Brew, Dog on the catwalk – Velbloud Music Bar – 20:30
Téměř po roce se u nás zastaví švédská parta Saturday‘s Heroes v rámci své evropské tour Saturdays Heroes – Leaving Pineroad Tour 2017. Kdo má rád energický a vášnivý punk rock přímo od srdce a poslouchá kapely jako Rancid, Bad Religion a Millencolin, tak by měl dorazit. O lokální support se postarají kapely Lucky Brew a Dog on the catwalk.

Autoři | Foto Facebook Yowie

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, hudební skupina, České Budějovice, Edward Taylor, USA, Praha, Jiří Veselý, Pavel Skála, Jaromír Honzák, Jiří Zelenka, Bad Religion, Kryštof

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Bratři Ebenové, Silver Springs, američtí Yowie a legendární Ingrowing  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.