Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Výstava ovoce letos nabídne okolo tří stovek exponátů

Každoroční výstava ovoce se vrací i letos v říjnu. Osmnáctý ročník se uskuteční od 13. do 17. října a nabídne přes tři sta exponátů ovoce, ochutnávku medu a medoviny, výstavu perníčků nebo různé soutěže. Návštěvníci zvolí Jablko výstavy, Jablko školy a Kolekci výstavy.

Přípravu celé výstavy mají na starost studenti zahradnického oboru Střední odborné školy veterinární, mechanizační a zahradnické a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky v Rudolfovské ulici, kde se také výstava koná. Studenti kromě výzdoby celého sálu představí a odprezentují i své maturitní práce a projekty. Kulturní program doplní ještě taneční vystoupení.

Výstavy se kromě studentů a zaměstnanců školy každoročně účastní mnoho pěstitelů z Čech a regionální zahrádkářské svazy Českobudějovicka a z širokého okolí. K vidění toho bude opravdu mnoho. Okolo tří set exponátů ovoce, z toho 190 odrůd jablek, patnáct odrůd hrušek, broskve, hroznové víno, ale i další málo známé druhy ovoce a podzimní plodová zelenina.

Návštěvníci budou moct zvolit Jablko výstavy, Jablko školy a Kolekci výstavy. Vyhlášení se uskuteční v pátek odpoledne. Součástí celé akce bude také expozice včelařů, ochutnávka medu, medoviny a víčkovice. Vystavovat se budou i perníčky a historické odrůdy ovoce.

Výstava ovoce je také spojena s Dnem otevřených dveří střední odborné školy, kde si žáci základních škol budou moci prostory vzdělávacího zařízení prohlédnout. Mohou si také sami zasoutěžit, zúčastnit se celé řady dovednostních aktivit, vyzkoušet jízdu zručnosti na motokárách, jízdu moderním traktorem a kombajnem, projet se na koních, ochutnat med. V areálu školy je k tomuto účelu také vystavena velká a malá mechanizace, kombajny, moderní traktory a další zemědělské stroje.

Autoři

Štítky Výstava ovoce, SOŠ, studenti, zahrádkáři, výstava, ovoce, exponát, Střední odborná škola veterinární, Česko, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstava ovoce letos nabídne okolo tří stovek exponátů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.