Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Sto zvířat, Headfire Tour, Therapy Sessions nebo divadelní festival Malá inventura

Nenechte si ujít koncerty, jako je Jana Jelínková & Sto zvířat, Headfire & Ham, Paulie Garand & Live Band Tour, Spanilá jízda & Zájezd, Interitus, Děti deště + Hameln nebo Konfront a Jovanera. Divadelní festival Malá inventura proběhne v kavárně Měsíc ve dne a v Malovickém divadle Continuo.

Pátek 13. října

České Budějovice

Malá inventura – Sputnik – Měsíc ve dne – galerie – 17:00
Autorská inscenace o dobrodružství, které ve vesmíru zažívá Sputnik, první umělá družice planety Země. Zároveň je to první inscenace v novém miniaturním divadelním prostoru μMikro – transportní divadelní scéna pro jednoho diváka a dva herce. Plus doprovodný program s DJ Fau One a grilování na terase.

Úča musí pryč – Jihočeské divadlo – 19:00
„My, rodiče žáků 5.B, již nemáme důvěru ve Vaše pedagogické schopnosti!“ Takhle začíná boj rodičů s třídní učitelkou. Jenže na čí straně je pravda? Je učitelka opravdu neschopná a brání talentovaným dětem v postupu na víceletá gymnázia, nebo rodiče, kteří sami nevědí, co se sebou, přestávají zvládat své děti?

ČB Konfront, Jovanera + Who Killed Marilyn – Velbloud Music Bar – 19:00
Konfront a Jovanera na podzim vyráží na společné turné napříč celou republikou! V rámci tohoto turné zamíří obě kapely také do Českých Budějovic.

Meandry to rády horké – Horká vana – 20:00
Horká prkna na jevišti v Horké vaně? Meandry to rády horké, a proto se těší na vystoupení v Českých Budějovicích v klubu, kde improvizace je pevně v rukách skupiny Buďvanais.

Headfire Tour 2017 – Headfire & Ham – mcFabrika – 20:00
Kapela Headfire ze Znojma, založená v roce 2013, je v naší zemi hodně uznávaná. Tato kapela bývá označována jako „motor heavy metalová“. Uslyšíte český Motörhead a Manowar, a to vám jistě dodá do žil pořádný náboj metalu. Jako host vystoupí rock-hard rock kapela Hamr.

Therapy Sessions CZ – České Budějovice vol. XI – KD Vltava – 20:00
Vstupte s námi do nové dekády temného a tvrdého drum&bassu! Zveme vás na jedenáctý díl, kde jako každý rok vystoupí vynikající jména - nezastavitelná dvojice Triamer & Nagato z Ruska, neurofunkový Merikan z Itálie, hardcorový řezník Detest z Německa a místní úspěšný producent Forbidden Society!

B-Day Party Aman JJ a E2rd Traumaxowski – Komiks klub – 21:00
Aman JJ, Edward Traumaxowski, Body Bass.

Paulie Garand & Live Band Tour – K2 – 21:00
Po březnovém releasu Paulieho solo alba Nirvana přišla velká klubová tour v klasické sestavě s Kennym a Roseckem. To teď s nadcházející podzimní tour parta mění a bude se objevovat na pódiu s novým live bandem, postaveným speciálně pro tuhle tour.

Sobota 14. října

České Budějovice

Všechno, co jste o divadle nikdy vědět nechtěli, ale my vám to stejně řekneme – Malé divadlo – 10:00, 15:00
Z Malého divadla záhadně zmizeli herci, režiséři, osvětlovači, zvukaři, uvaděčky i šatnáři. Jenom vy jej můžeš zachránit! Staňte se na chvíli kolegou herců a zachraňte Malé divadlo! První setkání s divadlem pro nejmenší diváky, při kterém se sami stanou tvůrci svého vlastního představení.

DEN OTEVŘENÝCH ATELIÉRŮ – Malé divadlo – 11:30
Jihočeské divadlo se prostřednictvím Ateliéru 3D a dílen JD v této sezóně poprvé zúčastní krajské události, která v tomto roce slaví desáté výroční: Dne otevřených ateliérů. Akce, kterou pořádá Jihočeský kraj spolu s Alšovou jihočeskou galerii a mnoha dalšími partnery, se účastní na desítky řemeslných a výtvarných ateliérů. Smyslem události je pozvat širokou veřejnost do míst, kam se běžný návštěvník obvykle nedostane, do míst, kde vzniká umělecká nebo řemeslná tvorba.

Malá inventura – Chuťovky – Divadlo Continuo (Malovice) – 12:00
Juanitas Bananas – autorské představení, které staví do centra dění ovoce a zeleninu jakožto materiál ke hře. Ve výsledné koláži tak potkáváme cibuli, hrušku, banán a další přehlížené hrdiny každodenního stolu v nečekaných rolích a situacích. Do Malovic budou vypraveny svozové autobusy z Mariánského náměstí v časech 10:30, 13:15 a 18:15.

Malá inventura – Tisíc tuctů – Divadlo Continuo (Malovice) – 14:00
Plata Company – zlatá horečka na Aljašce byla jiná než ty ostatní. Pustit se do takového podniku mohou jen úplní blázni nebo ti, které sžíralo vědomí, že svému životu něco dluží. Do Malovic budou vypraveny svozové autobusy z Mariánského náměstí v časech 10:30, 13:15 a 18:15.

Žena v trysku století – Divadlo U Kapličky – 19:00
Studentský divadelní soubor Šramot uvádí komedii Zdeňka Podskalského Žena v trysku století: Většina z vás jistě zná francouzské přísloví „Za vším hledej ženu“ nebo jeho obhroublejší ekvivalent „Kam čert nemůže, nastrčí babu“. Toho, kdo by chtěl pochybovat o pravdivosti těchto výroků, nechť přesvědčí malá historická exkurze.

Hudební večer – Spanilá jízda & Zájezd – Runway Night – 19:00
Pořádnej jihočeskej bigbít v Českých Budějovicích. Hrají: Zájezd, Spanilá Jízda.

Malá inventura – Bestiář – Divadlo Continuo (Malovice) – 19:00
Bestiář, který je původně inspirován alegorickými přeměnami opravdových a imaginárních zvířat ze středověkých bestiářů, vypráví skrze živou hudbu, pohybové divadlo, loutkohru a úryvky textů snový příběh o lidské bytosti konfrontované se staletou morální krizí. Do Malovic budou vypraveny svozové autobusy z Mariánského náměstí v časech 10:30, 13:15 a 18:15.

Týden obyčejného šílenství – Arte Della Tlampač – Horká vana – 20:00
Akce v rámci Týdne duševního zdraví FOKUS České Budějovice.

Interitus, Blamage, Self Defence + NW r. – mcFabrika – 20:00
Koncert plzeňské symfony-metalové kapely Interitus, českobudějovických melodic trasherů Blamage a pražské nu-metal crossoverové bandy Self-Defence. Večer plný metalu.

Děti deště + Hameln – křest alba – Velbloud Music Bar – 20:30
Křest nového alba kapely Hameln „Člověk“ (nihilisti z Budějc). Děti deště – bordel z jinonický garáže.

Infinite Space – K2 – 21:00
Je libo řádná elektronika? Vinyl DJs se o to postarají ve složení: BodyBass, Fau One, Soukki, Pert.

Jana Jelínková & Sto zvířat - Dáma s čápem – Klub Slavie – 21:00
Jelikož zpěvačka kapely Sto zvířat Jana Jelínková oslavila letos kulaté narozeniny a více jak půl svého života strávila ve Zvířatech, vydává sólové album jako poděkování za její trpělivost, charisma a výdrž. Koncertně jde o standardní základ kapely Sto zvířat, doplněný o hostující hudebníky. Pochopitelně nebudou na koncertech chybět songy jako Ty vole, na základní škole, Alice se dala na pití, Romeo a Julietta a další.

Neděle 15. října

České Budějovice

Zlatovláska – premiéra I. – Divadlo U Kapličky – 15:00
Po nedodržení slibu, který dal mladý kuchař Jiřík svému králi, se musí vydat na dlouhou cestu a najít pro krále nevěstu. Svou odvahou a dobrým srdcem získá nečekané přátele, kteří mu pomohou k získání milované Zlatovlásky.

Z cyklu Živě a zevnitř – Studiová scéna Na Půdě – 16:00
Lukáš Slavický: Piškot není k jídlu aneb Baletní dílna pro laiky s novým šéfem baletního souboru Jihočeského divadla.

Pondělí 16. října 

České Budějovice

Moliére: Lékařem proti své vůli – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Klasika, jež dokáže rozesmát i po 350 letech aneb i falešný lékař dokáže diagnostikovat skutečnou lásku. Neotřelá kombinace loutek s živými herci dává inscenaci nádech komedií předváděných na tržištích v dobách dávno minulých.

Půljablkoň – koncert – Jihočeská vědecká knihovna – pobočka Lidická 1 – 19:00
Koncert Půjablikoň: Marie Puttnerová a Michal Němec.

Autoři | Foto Facebook Sto zvířat

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, divadlo, festival, Sto zvířat, České Budějovice, hudební skupina, divadelní festival, Hameln, Malovice, Měsíc, herec, Jihočeské divadlo, Metzlův dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Sto zvířat, Headfire Tour, Therapy Sessions nebo divadelní festival Malá inventura  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.