Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na 007. ročníku Filmového festivalu Černá věž potkáte Bonda, Jamese Bonda

Přijďte se podívat na snímky začínajících filmařů, studentů filmových škol či poloprofesionálů, vyzkoušet si, co obnáší práce dabéra, vyfotit se s Jamesem Bondem, zasoutěžit si v chytrém kvízu nebo poslechnout filmovou hudbu. Vstupným přispějete navíc dětem s postižením z českobudějovického Centra Bazalka. Navštivte ve dnech 24. a 25. listopadu Filmový festival Černá věž v Českém rozhlase v Českých Budějovicích.

Největší českobudějovická filmová událost roku je již posedmé tady. Letošní Filmový festival Černá věž se přesunul do budovy Českého rozhlasu. Ředitel festivalu Milan Pleva vysvětluje, co realizační tým k tomuto kroku vedlo: „Místo jsme vybrali, protože se nám líbí rozmanitost a flexibilita prostor v Českém rozhlase.“

Ústředním tématem letošního ročníku je James Bond, agent 007, který festival zachraňuje. Neznámý padouch se totiž rozhodl sedmý ročník sabotovat a odcizil skleněné sošky pro vítěze. Samotného představitele Jamese Bonda budete v prostorách festivalu moci potkat, říci si o autogram nebo se s ním vyfotit.

V tomto roce se do festivalu přihlásilo 122 snímků filmových nadšenců a filmařů. V hlavní soutěži se utkají v kategoriích Velký film, Malý film a Studentský film. Poprvé byl letos do soutěžních kategorií zařazen i Nezávislý film. „Chtěli jsme dát šanci filmařům, jejichž díla jsou už skoro profesionální, ale neprobojovala se zatím do oficiální televizní nebo kino distribuce,“ uvádí Milan Pleva.

Nominovaná filmová díla hodnotí odborná porota složena z řad filmových tvůrců, pedagogů filmových škol, filmových, divadelních a televizních herců a režisérů. „V porotě měli možnost zasednout i loňští výherci,“ říká Milan Pleva. O konečných výsledcích se filmoví tvůrci dozvědí v sobotu 25. listopadu ve 20:00 hodin. Závěrečný večer obohatí navíc živá hudební vystoupení nejznámějších Bondovek.

Užijete si bohatý doprovodný program. Připraven bude speciální filmový kvíz, fotokoutek, dabérský workshop, romantické Minikino pro dva, sedm promítacích pásem a závěrečné předávání cen s následnou filmovou afterpárty.

Vstupenky si rezervujte na webu Festival Černá věž.

Program Filmového festivalu Černá věž

Čtvrtek 23. listopadu (IGY Centrum):
19:00 – 20:30 hoidn: Koncert filmové hudby. Účinkuje Jihočeský univerzitní orchestr.

Pátek 24. listopadu (ČRo České Budějovice):
16:00 – 23:15 hodin: Promítací pásma.
18:00 – 20:00 hodin: Filmový Chytrý kvíz.

Sobota 25. listopadu (ČRo České Budějovice):
13:30 – 19:15 hodin: Promítací pásma.
14.30 – 20:00 hodin: Na zkoušku dabérem.
20:00 – 21:30 hodin: Závěrečný večer s předáváním cen.

Kompletní program je na webu Festival Černá věž,

Tisková zpráva

Štítky festival, film, Černá věž, James Bond, filmový festival, Český rozhlas, filmař, České Budějovice, filmová hudba, Bondovky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na 007. ročníku Filmového festivalu Černá věž potkáte Bonda, Jamese Bonda  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.