Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Už jsme doma, Děda Mládek Illegal Band, Trautenberk a další

Kapela Už jsme doma vystoupí v rámci Budějovického Manifestu 2017 a společně s kapelou Karabekian. Děda Mládek Illegal Band zahraje ve Slavii, do KD Vltava dorazí Trautenberk a Steel Engraved. V sobotu se uskuteční Noc divadel 2017, Versatile Tour rozparádí Komiks klub a orchestr Lords of the sound zahraje známé filmové melodie.

Pátek 17. listopadu

České Budějovice

Jack Daniel's night – Imperial Club – 20:00
Kromě klasické diskotéky se také můžeš těšit na Fire komando, k tomu všemu pro tebe ještě máme dárky od Jacka Danielse! Prostě není o čem. Určitě dorazte!

Plexis 33, Apple Juice, PPB – mcFabrika – 20:00
Výroční oslava 33. let hudebního spolku.

Trautenberk, Steel Engraved, Agony – KD Vltava – 20:00
Tanz-metalová populární kapela Trautenberk se s nadhledem proplétá příběhem, parafráze Krkonošských pohádek. Libozvučné Himlhefgotdonrvetr jednoznačně patří k pohádkovému předobrazu kapely. Sekundovat jí bude německá kapela Steel Engraved, známá i z vybraných českých letních festivalových scén.

Už jsme doma – Velbloud Music Bar – 20:30
V rámci celotýdenního festivalu Budějovický Manifest 2017 zahraje u Velblouda česká legendární, avantgardou a punkem ovlivněná, kapela Už jsme doma + Karabekian – electro-dance-alternative pop z Prahy.

Děda Mládek Illegal Band – Klub Slavie – 21:00
Děda Mládek Illegal Band je česká hudební skupina, která má ve svém repertoáru především country písně Ivana Mládka.

Addict Tour – Komiks klub – 21:00
Addict on Tour–Rave atmo. Line up: NobodyListen, nrmn, DJ Alyaz + hosté.

Virus vs Unity + guest DJs - K2 acid meeting – K2 – 21:00
K2 @ Acid Meeting. Zahrají Křeček, Citizen-X, Daffy, Sindhyl, Jennes, Klobouk.

Sobota 18. listopadu

České Budějovice

Noc divadel 2017 – Jihočeské divadlo – 15:00
…když hvězdy sestupují mezi nás. Noc otevřených divadel a výjimečných zážitků. Od 15 hodin odpoledne pro vás ožije celá historická budova Jihočeského divadla.

Žena v trysku století – Divadlo U Kapličky – 19:00
Studentský divadelní soubor Šramot uvádí komedii Zdeňka Podskalského Žena v trysku století. Většina z vás jistě zná francouzské přísloví „Za vším hledej ženu.“ Toho, kdo by chtěl pochybovat, nechť přesvědčí naše malá historická exkurze.

Brutus – Runway Night – 19:00
Rocková kapela Brutus.

Versatile Tour – mcFabrika – 19:00
Circle Of Execution – tihle Švýcaři se nám už řadu let jezdí připomenout do Prahy. Jejich koncerty provází dobrá nálada, obrovská spotřeba Kozla a neuvěřitelný zážitky. Attack The Hero – mnozí si možná mysleli, že ATH je už nadobro mrtvý. Po dalších personálních změnách se vám ale představí v nové sestavě s kompletně novým repertoárem. From Void To Abyss – současná špička tuzemského metalcore.

Lords of the sound – Oscar Music Awards – KD Vltava – 19:00
Projekt sdružuje talentované hudebníky, kteří hrají hudbu moderních autorů. Pro soubor Lords Of The Sound to bude první návštěva České republiky. Orchestr zahraje hudbu z takových filmů, jako například Velký Gatsby, James Bond, Avatar, Hvězdné války, Interstellar, Matrix, Titanic, Sherlock Holmes, Padesát odstínů šedi, Pátý element a z mnohých dalších.

S Andělem do Vatikánu – Vatikán – 20:00
Zahrají Dezinfekce, Бут, Autonoé, DJ Buqi, DJ Kuře.

Delikvence 11, Normals?!, The Oxx, Thrashsurf, Psychocandy – Velbloud Music Bar – 20:00
Esteticky příjemný společenský večírek za doprovodu kapel: Delikvence 11 – nabroušenej hardcore punk ze Strakonic, Normals?! – pražský tetovaný komando a jejich violence punk plnej vodky, The Oxx – mladá surf-rock´n´rollová krev z Mělníku, Thrashsurf – thrash-punková parta zastupující moravskou punkovou scénu, Psychocandy – tři kluci z jednoho znojemského předměstí, kteří mají rádi špinavý zvuk devadesátek.

40th Pexič B-Day with Hesed live (ATM23/DE) – Komiks klub – 21:00
Live: Hesed live, DJs: Pexa, Martini, Yenik. 

Kronikáři – Jihočeské divadlo – 21:00
Víte, jak Kolumbus objevil Ameriku nebo jak vedla Johanka z Arku francouzské vojsko do boje? Co když to ale bylo trochu jinak, než jak nás to učili ve škole? Čtrnáctiletému Matyášovi zbyla po tátovi jen hromada zakázaných kronik ve sklepě a jejich vábení se prostě nedalo odolat. A tak se ztratil v dějinách. Původní rodinný muzikál o příběhu táty a syna na pozadí zběsilého kolotoče dějin. Společný projekt Malého divadla, činohry, opery a baletu JD.

Neděle 19. listopadu

České Budějovice

Tajemství fontány – Divadlo U Kapličky – 15:00
Pohádka o síle lásky. Režie: M. Mašková.

Pondělí 20. listopadu

České Budějovice

Čechomoří – Malé divadlo – 10:00
V roce 1975 podal Ing. Karel Žlábek zlepšovací návrh v podobě do detailů propracovaného projektu rychlostní železnice, která by podzemním tunelem spojovala České Budějovice s Jadranem. Autorská inscenace o snech českého národa k výročí 100 let republiky.

Simon Williams: Polib tetičku aneb Nikdo není bez chyby – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Nesmělý statistik Leonard žije po rozvodu v Londýně s pubertální dcerou Didi a se svým svérázným otcem Gusem. Toho se marně snaží dostat do domova důchodců. Nevěnuje se pouze číslům, ale tajně píše milostný román, aby si přivydělal. Pod ženským pseudonymem zašle text atraktivní vydavatelce Harrietě. Bravurně se tím rozehrává nespoutaný děj plný převleků, svěžího humoru i nezbytného milostného motivu.

Funny Fellows – Metropol – Malá scéna – 19:00
Jedinečné seskupení ze Slovenska, úžasná atmosféra, rozmanitý repertoár Funny Fellows se folkovému programu cyklu Na návštěvě u Nezmarů malinko vymykají, avšak pobaví stejně tak. V jejich přítomnosti se vrátíte do hudby 20. let minulého století.

Příběhy paní hudby – Jihočeská vědecká knihovna – pobočka Lidická 1 – audiosál – 19:30
Trio hudebníků – Markéta Zikmundová flétna, Jana Šulistová akordeon, Jan Podroužek kytara.

Autoři | Foto Facebook Děda Mládek Illegal Band

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, divadlo, hudební skupina, Trautenberk, České Budějovice, Jack Daniels, Jihočeské divadlo, projekt, punk, Jana z Arku, Vatikán, Sherlock Holmes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Už jsme doma, Děda Mládek Illegal Band, Trautenberk a další  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.