Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vánočně nasvícená zoo přidala ještě více světýlek a rozšířila otevírací dobu

Jihočeská zoologická zahrada Hluboká nad Vltavou v letošním roce opět láká na vánoční atmosféru a spoustu světýlek. Na co se můžete ve speciálně upravené zoo od 14. prosince těšit? To nám prozradil Martin Švihel z marketingového oddělení hlubocké zoo.

Vím, že i letos chystáte v zoo Hluboká na prosinec Vánočně nasvícenou zoo. Co si pod tímto názvem mohou návštěvníci představit? Co je vlastně čeká?
Jedná se o to, že na dvou třetinách celé zoo je nataženo vánoční osvětlení, což znamená stovky metrů řetězů, krápníků, barevných světel, ale i světelných efektů. Návštěvnická trasa je tedy celá osvícená, svítí i expozice zvířat a návštěvníci tak mají možnost vidět naši zoo trochu jinak.

Jsou vidět i zvířata, která normálně chováte, nebo jsou zavřená?
Většina zvířat je vidět, naopak některá zvířata vylézají ven až za tmy a tím pádem je můžete dobře vidět. Jiná jsou zase zvědavá, a tak jsou ve venkovních výbězích a pozorují dění kolem. Všechna světla jsou umístěna tak, aby zvířatům nevadila. 

V loňském roce jsem viděla i několik světelných zvířat, uvidíme je i letos?
Ano, využíváme několik výběhů, které jsou přes zimu prázdné, protože jejich ,,obyvatelé“ musí být v zimovištích a umisťujeme do nich světelná zvířata, jako např. lední medvědy, tučňáky, labutě. Velkým lákadlem byl v loňském roce krystalický kůň, který je ve skutečné velikosti a chystáme ho použít i letos.

Mohou se návštěvníci těšit na nějaké novinky?
Ano, i letos připravujeme v celém projektu několik novinek. Tou první je to, že jsme ještě více posunuli otevírací dobu a návštěvníci mohou na nasvícenou zoo přijít až do 17:45 hodin a odejít nejpozději do 18:30 hodin. Dalšími novinkami je rozšíření nasvícené části kolem rysů, medvědů plavých, rosomáků až k restauraci. Rozšíření celé trasy znamená, že jsme pořídili další stovky metrů řetězů, světelných stromů.

Poslední otázka, do kdy mají návštěvníci možnost navštívit nasvícenou zoo? Jaké je vstupné?
Zatím je nasvícená zoo naplánovaná do Nového roku, ale pro velký zájem jsme ji v loňském roce o týden prodlužovali, což není vyloučeno ani na začátku ledna v roce následujícím. Ptala jste se na výši vstupného, žádné zvýšené vstupné na tuto akci se neplatí. Vstupné je tedy stejné jako obvykle. Ještě bych chtěl upozornit, že jediným dnem, kdy se nesvítí, je Štědrý den. To máme pro návštěvníky připravený denní program.

Štítky Jihočeská zoologická zahrada Hluboká nad Vltavou, vánoční zoo, Hluboká nad Vltavou, zoologická zahrada, Štědrý den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánočně nasvícená zoo přidala ještě více světýlek a rozšířila otevírací dobu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.