Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

28. října se bude slavit – na Jihočeských rybářských slavnostech

Pátek 28. října 2011 je státním svátkem, slavit bychom měli Den vzniku samostatného Československa. Jihočeši a Budějčáci ale mohou oslavit i jednu z nejstarších jihočeských tradic – rybářství.

Právě 28. říjen je dnem, kdy se bude konat už 5.ročník Jihočeských rybářských slavností. V letošním roce se oblíbená akce koná na hrázi rybníka Bezdrev, který je třetím největším rybníkem v České republice, má rozlohu 450 hektarů a na několika místech je jeho hloubka až 7 metrů. Jihočeské rybářské slavnosti se konají současně s výlovem Bezdreva.

Jihočeské rybářské slavnosti, které pořádá agentura Sinfonie ve spolupráci s Rybářstvím Hluboká nad Vltavou a. s. a městem Hluboká nad Vltavou začínají na hrázi Bezdreva už ráno v 7 hodin, kdy hlubočtí rybáři provedou první zátah výlovu. Od 9. hodin bude vyhrávat dechová hudba Temelín. Od 10 hodin je na programu hlavní, oficiální část slavností, kterou zahájí Vladimír Kaiser, jednatel Rybářství Hluboká a. s . a Tomáš Jirsa, senátor starosta města Hluboká nad Vltavou. Následovat bude program zaměřený na rybářství. Zpracování ryb a rybí speciality návštěvníkům slavností předvede známý kuchař a kulinář Petr Stupka, ryby v mnoha úpravách i další speciality budou k dispozici na stáncích, chybět nebude ani staročeský trh. K poslechu bude kromě dechové hudby Temelín hrát i kapela Globus. A samozřejmě bude na slavnostech také prodej živých ryb, především kaprů, ale i dalších druhů z produkce hlubockého rybářství. V rámci slavností bude také možnost navštívit bezplatně expozici rybářství v Loveckém zámečku Ohrada, který je od hráze Bezdreva vzdálen 4 km. Další příjemný zážitek s rybí vůní a chutí nabízí možnost navštívit některou z mnoha restaurací v Hluboké nad Vltavou, které ve svém menu mají tradiční i neobvyklé speciality z kaprů, candátů, pstruhů nebo štik.

Ostatně – za necelé dva měsíce jsou Vánoce, je nejvyšší čas začít trénovat vybírání rybích kůstek laugh.

Štítky slavnost, Hluboká nad Vltavou, Bezdrev, Československo, ryby, Česko, Temelín, Tomáš Jirsa, Globus, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

28. října se bude slavit – na Jihočeských rybářských slavnostech  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.