Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Budějovický Majáles 2015 - Den druhý

Druhý den Majálesu byl hodně našlapaný. V krajské metropoli se představil Jiří Schmitzer, podruhé prováděli městem ti, kteří mají ulici v krvi a povečeřet se dalo u Černé věže.

Pragulic České Budějovice

Mojmír Obdržálek vystudoval jadernou fyziku na ČVUT. Šel na vojnu a pracoval na Akademii věd v ČB, pak makal v MAPE Mydlovary. MAPE se zavřelo, žena se s ním rozvedla, dostal se do problémů a skončil ve vězení. Teď kývl na projekt Pragulic a provádí lidi po městě. Putování po městě začlo na náměstí a lidi vedl k Palačáku. Zpátky je prováděl přes Lannovu třídu, po nábřeží. Všem vyprávěl svůj životní příběh.

CBArchitekura: Večeře

Večeře pod širým nebem v režii CBArchitektura. Lidé nevěděli, kde se bude večeře konat, po srazu byli odvedeni k Černé věži, kde na ně čekal připravený stůl plný dobrot. Podávali se jak hlavní jídla, tak i deserty. Během večeře vládla dobrá nálada, které přispělo i hezké počasí.

Jiří Schmitzer

Úterní večer byl v Majálesové kavárně na Sokolském ostrově zasvěcen folku a největším lákadlem bylo vystoupení Jiřího Schmitzera. Po příchodu interpreta na pódium se ukázalo, že koncert je vážně ohrožen. Jiří Schmitzer si totiž zapomněl trsátko, bez kterého, jak sám uvedl, „se hrát nedá.“ Naštěstí jeden z posluchačů v první řadě duchaplně zapůjčil trsátko své. Zábava tak mohla začít. Schmitzer se prezentoval velkým elánem a skvělým humorem obsaženým jak v textech jeho písní, tak v mluveném slově. Hned na začátku upozornil všechny přítomné, že Prdel dnes hrát nebude, protože tu jen on sám s kytarou nezvládne, jinak ale zazněly všechny zásadní písně včetně Kaluže, Loutky a mnoha dalších. Vystoupení mělo takový úspěch, že Schmitzer místo plánovaného jednoho přídavku musel zahrát další čtyři věci. „Koncert se mi moc líbil. Pana Schmitzera jsem poslouchal větší část dovolené, takže jsem se na koncert moc těšil a moc jsem si to užil,“ neskrýval po skončení představení nadšení Jaroslav Suk.

Napsali Jan Homolka a Jaroslav Pešek

Budějovický Majáles 2015 - Den druhý

Úterý, 26. května 2015, 22:41

CBArchitektura uspořádala večeři
CBArchitektura uspořádala večeři

Štítky Jiří Schmitzer, České Budějovice, Černá věž, České vysoké učení technické v Praze, Akademie věd České republiky, Jan Homolka, Jaroslav Pešek, MAPE

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Budějovický Majáles 2015 - Den druhý  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.