Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Budějovický Majáles 2015 - Den třetí

Polovina týdne pryč. Majálesová středa byla v Budějcích poměrně oddechovějšího rázu, to však neznamená, že by se nenabídla nic zajímavého. A tak z fotek rozhodně poznáte, že pokud jste včera nebyli, měli byste to napravit dnes. Budějovický Majáles jede!

11:55 - Střepy a chlebíčky

Mladíci z alternativního divadla DAMU přijeli včera v rámci Budějovického Majálesu převést svou inscenaci s názvem Střepy a chlebíčky pod taktovkou režiséra Jana Mikuláška. Hra pojednávala o obrazu dnešní doby. Osm příběhů, osm pohledů na věc. To bylo včera l vidění ve Sfinxu a herci byli za svůj výkon náležitě odměněni potleskem. 

Majálesový piknik

Kdo se těšil, že se na Sokolském ostrově rozvalí na deku, dá si třeba vínko a bude relaxovat na rozpáleném slunci, musel být tak trošku zklamán. Počasí bylo proti. I tak dnešní majálesový piknik navštívila už v odpoledních hodinách řada lidí. A náladu si zkazit nenechala! Muzika, fotbálek, grafitti... Ten výčet věcí by byl dlouhý, podstatné je, že na Sokoláku panovala přátelská atmosféra. A to je lepší než jakékoliv počasí.

Cela pro Klárku

Majáles to není jen Sokolský ostrov a pouliční umělci. Velká část programu se odehrává v klubech, kde vystupují převážně místní kapely. Právě takový večer byl na programu ve středu v klubu MC Fabrika. Vystoupily zde čtyři kapely převážně punkového ražení a nutno říci, že klub doslova praskal ve švech. Řízná a energická vystoupení všech kapel strhla velkou část publika k pogu a všichni si večer dosyta užili. Jeden z účastníků, který odmítl sdělit své jméno (asi nebylo dost punk), shrnul koncert stručně a jasně: „Masakr!“

 

Budějovický Majáles 2015 - Den třetí

Středa, 27. května 2015, 18:45

11:55 - Střepy a chlebíčky
11:55 - Střepy a chlebíčky

Štítky hudební skupina, České Budějovice, Jan Mikulášek, Divadelní fakulta Akademie múzických umění, Sfinx, divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Budějovický Majáles 2015 - Den třetí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.