Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Asfalt v Krajinské i letos pokryje tráva. Tentokrát se rozšíří také do České

Oblíbená pouliční slavnost, při které si můžete užít velkou dávku muziky, divadla, ale i jen tak relaxovat v přátelském prostředí... Řeč je o budějcké akci s názvem Město lidem, lidé městu, která se uskuteční i v letošním roce. Zapište si do kalendáře termín 28. až 29. srpna!

Zajímavostí je, že se slavnost postupně rozrůstá. Tentokrát se odehraje i v části České ulice, přičemž to hlavní samozřejmě zůstane v Krajinské ulici a na Piaristickém náměstí.

Ani letos nebude chybět jedno z poznávacích znamená celé slavnosti. „Návštěvníci naší slavnosti si už dávno zvykli na netradiční výzdobu ulice, kdy asfalt pokryjeme živou trávou. Tato atrakce nebude chybět ani v současném ročníku. Travní plochu rozšíříme i na některá místa v České a Piaristické ulici. Navíc ještě chystáme velmi netradiční výzdobu, která možná mnohé překvapí,“ zmiňuje Robin Mikušiak z organizačního týmu.

Vloni si z Piaristického náměstí odnesla řada lidí nemalý zážitek a dá se předpokládat, že tomu bude i letos. Pátek bude plný divadelních vystoupení.

„Předpokládáme, že hlavním lákadlem bude představení Don Quijot herců z českobudějovického Malého divadla. Zajímavé na něm je hlavně jeho nevázanost, divadelní jeviště se v čase přemisťuje a herci i diváci nezůstávají jen na Piaristickém náměstí, ale navštíví i několik přilehlých ulic,“ uvádí Markéta Málková z organizačního týmu.

Jestliže v pátek budou diváci přihlížet, v sobotu se aktivně zapojí. Tento den se totiž na Piaristickém náměstí ponese v rytmu hudby a tance. Tančit se bude tango, swing, salsa a další tance.

Město lidem, lidé městu je akce, kterou milují celé rodiny. Vlastně se není čemu divit - děti se vyřádí a na mnoha místech se dozvědí i plno zajímavostí. Rodiče mohou mezitím odpočívat na trávě, dát si něco dobrého, nebo pokecat se svými známými. Právě o setkání lidí a představení zajímavých regionálních umělců a dalších spolků celá akce je. A jak bylo vidět v minulých letech, záměr se daří.

Začátek a konec slavnosti

Zlatým hřebem obou dní bude pravděpodobně začátek a konec celé akce. V pátek festival zahájí průvod, který vyjde okolo druhé hodiny. Nebudou chybět ani obří loutky. A závěr? Hlavně děti si užijí vypouštění lampionů přání, které proběhne u slepého ramene Malše. Vloni tato akce přilákala plno lidí, přičemž si na své přišli i zamilované páry, které si nemohly vynachválit romantickou atmosféru. O úplnou tečku se poté postará fireshow skupiny Pali-tchi.

Jelikož je Město lidem, lidé městu hlavně o Budějcích a Budějčácích, dávají organizátoři prostor v první řadě místním lidem. Hlásit se mohl kdokoliv, kdo si myslí, že má co nabídnout. „Své umění může návštěvníkům prezentovat nadějný klavírista, kouzelník, pouliční umělec nebo představitel stand-up comedy. Nemáme skoro žádné mantinely,“ zmínil letos v květnu Robin Mikušiak.

Z výše řečeného vyplývá, že je akce velmi rozmanitá, tudíž by měla oslovit skutečně každého. Přesný program zveřejníme koncem srpna.

Štítky slavnost, tráva, divadlo, Piaristické náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Asfalt v Krajinské i letos pokryje tráva. Tentokrát se rozšíří také do České  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.