Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Náplavka se začíná chystat na páteční Vltava žije, půjde o nejkompaktnější a nejnabitější show

Již tento pátek se na budějcké náplavce uskuteční 4. ročník audiovizuálního festivalu na vodě Vltava žije. Už loňskou show Bouře navštívilo přes dvacet tisíc lidí a organizátoři očekávají podobný nápor i letos. Samotná audiovizuální show nese název Dreaming, v českém překladu Snění.

Na akci, která už v minulosti získala několik prestižních ocenění, se v pondělí začalo pracovat. „Splnil se mi první sen, že show vůbec vznikla. Teď doufám, že se mi splní i ten druhý a vše klapne,“ uvedl na tiskové konferenci režisér celého audiovizuálního festivalu Rudolf Střítecký.

Vše startuje už v 15 hodin tradičním Setkáním jihočeských dětských domovů. Pro ně je připraven bohatý program, spoustu atrakcí a soutěží. Od 16:30 začne pásmo koncertů Rodáci rodákům. Jako první zahraje kapela HE band, na podiu ji v 18 hodin vystřídá společně s Gipsy Way Ensemble houslový virtuóz Pavel Šporcl. Ve 20:00 zazpívá opravdová dáma s nádherným hlasem, držitelka tří Zlatých slavíků a členka Golden kids Marta Kubišová.

Snít začnou návštěvníci náplavky ve 21 hodin. Půjde o hodinovou výpravnou show, která bude ještě více obohacena živými prvky - operní divou Michaelou Gemrotovou, vzdušnými akrobaty a dalšími. „Pro letošek jsme udělali další opatření, posunuli jsme stage mimo hlavní zónu náplavky, veškeré občerstvení a dětský program, tak abychom měli celou náplavku pro diváky,“ zmínil k narůstajícímu počtu diváků Střítecký.

 

Zda festival potvrdí vzrůstající tendenci návštěvnosti, ukáže až samotný pátek. Předpovědi počasí se zatím nemohou shodnout na tom, jak bude. Například v loňském roce se neslo v duchu názvu audiovizuální show Bouře. „Neberte si však deštníky, ale pouze pláštěnky,“ vybídla se smíchem jednatelka pořádající agentury Lenka Střítecká.

Půjde o nejkompaktnější a nejnabitější show, která by měla být navíc ozvučena jedním z nejlepších systémů na světě. Celkové náklady by se měly vyšplhat přes pět milionů korun, město přispěje na honoráře umělcům částkou 708 125 korun, Skupina ČEZ zase sumou přes dva miliony korun. Na místě bude odpočinková ČEZ Energy zóna a v rámci Energie pomáhá pohybem mohou návštěvníci pomoci přispět na vybrané neziskové organizace.

Dreaming je rozděleno do čtyř fází. Už dříve organizátoři předesílali, že se stane součástí oslav 750 let královského města na Vltavě. A do audiovizuální show zakomponovali 750 fotek obličejů lidí tak, aby se přímo oni stali součástí akce v jejich městě. Podobně jako tomu bylo v březnu se srdcem na náměstí při zahájení oslav. Vše by měl zakončit velkolepý a ohňostroj.

Záštitu nad Vltava žije převzal hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola. „Kraj se na této významné akci bude tradičně prezentovat svým stánkem, ve kterém návštěvníci najdou pod jednou střechou nejenom informace, kam vyrazit na výlety v rámci Jihočeského kraje, díky účasti Jihočeské centrály cestovního ruchu. Ale nebudou chybět ani hry a soutěže za pomoci Europe Direct pointu,“ dodal vedoucí oddělení marketingu a cestovního ruchu jihočeského krajského úřadu Jiří Gruntorád.

Štítky náplavka, Vltava, festival, ČEZ, Pavel Šporcl, Marta Kubišová, Český slavík, Jihočeský kraj, Jiří Zimola, Jiří Gruntorád

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náplavka se začíná chystat na páteční Vltava žije, půjde o nejkompaktnější a nejnabitější show  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.