Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Minulý rok podpořili Budějčáci kambodžskou školu třiceti tisíci korunami. Kolik se vybere letos?

Třetí ročník každoročního podzimního benefičního koncertu na podporu kambodžské vesnice Bantayrersey se letos uskuteční v prostorách divadelní kavárny Kuloár. Bez nároku na honorář vystoupí kapely The Greens a Strongcoffee.

Minulý rok se akce odehrávala v Café Klubu Slavie. Na stavbu školy v Kambodži se vybralo třicet tisíc korun. Škola v této době, díky občanskému sdružení Hvězdice, za kterým je Budějčanda Veronika Pospíšilová a její rodina, stojí. Postavena byla také díky příspěvkům od lidí, které Veronika svým upřímným zaujetím oslovila.

ČTĚTE TAKÉ: Díky Veronice Pospíšilové postavili v Kambodži školu

Letošní ročník proběhne v trochu intimnějších podmínkách, a to v divadelní kavárně Kuloár, kde od 19 hodin vystoupí akusticky kapely The Greens a Strongcoffee. Večírku na podporu školy v Kambodži se samozřejmě zúčastní Veronika Pospíšilová, která o této exotické zemi nejenom povypráví, ale bude i připravena odpovídat na vaše dotazy. „Osmnáctého listopadu odjíždím do Kambodži zahájit druhý rok školy. Škola už je postavená, ale neustále je potřeba dalších financí. Je nutné zavést do budovy elektřinu, aby bylo možné zapojit větráky, protože v klimatických podmínkách není možné v místnosti vydržet. Také potřebujeme získat nějaké peníze na podporu jednotlivých rodin, aby vůbec mohly děti školu navštěvovat,“ vysvětlila zkráceně Veronika Pospíšilová.

Ti z Vás, kteří nebudou moci dorazit na charitativní večer, se o pokračování celého projektu i o tom, jak probíhala stavba školy, dozvědí v připravovaném rozhovoru na Budějcké Drbně do konce tohoto týdne.

Štítky Kambodža

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Minulý rok podpořili Budějčáci kambodžskou školu třiceti tisíci korunami. Kolik se vybere letos?  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.