Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Bohemia Jazz Fest v Budějcích

Rudy Linka je jedním z nejlepších světových jazzových kytaristů na světě. V roce 1980 odešel do Švédska, ale nakonec zakotvil v Americe. Každé léto se však vrací do Čech. Pro všechny příznivce jazzu zde totiž v roce 2005 přivedl k životu unikátní projekt Bohemia Jazz Fest. Tento festival je dním z největších letních jazzových hudebních festivalů v Evropě.

Časopis Downbeat ho dokonce uvádí, jako jednu z nejvýznamnějších světových kulturních akcí. Na náměstí několika českých měst se tak představí špičkoví jazzoví hráči. Jejich obdivovatelé je mohou poslouchat zadarmo, což se nám opravdu příliš často nepoštěstísmiley. V Bdějcích můžeme Bohemia Jazz Fest navštívit 23.7.2011 na náměstí Přemysla Otakara II. A těšit se můžete na následující program:

17:00 FANFAN TULIPAN (CZ)

FanFan Tulipan je nová kapela na tuzemské scéně a současně vítěz Czech JazzPrix 2010. Kterou vyhrála, jak praví výrok poroty, díky plnosti zvuku a jakési záměrně naivní osobitostí.

18:30 PLOCTONES (NL)

Anton Goudsmit - kytara
Efraim Trujillo - saxofon
Jeroen Vierdag - el. basa, kontrabas
Martijn Vink - bicí
Holandská kapela Ploctones stylově vychází z blues, groove a především z radosti. Kapela byla založena v roce 2001 kytaristou Antonem Goudsmitem. Který dostal nejvýznamnější nizozemskou jazzovou cenu - VPRO Boy Edgar Prijs 2010 a ve stejném roce se stal nejpopulárnějším kytaristou v Holandsku.

20:30 TRILOK GURTU (INDIA)
solo percussion

Narodil se v Bombaji, Indie, v roce 1951. Trilok Gurtu je mistr indické hudby interpretované na tabla, percussion a "západní" bicí - jeho projev je unikátním hybridem bubenických stylů Východu a Západu. Je také skvělým skladatelem, představitelem špičkové fúze indické hudby s jazzem, rockem, klasikou a také etnickými inspiracemi z celého světa. V jazzovém světě je populární díky spolupráci s Donem Cherrym, Johnem McLaughlinem, Joem Zawinulem nebo Patem Methenym. Trilok Gurtu se poprvé proslavil ve Spojených státech coby člen slavné kapely Oregon.

Zdroj: Oficiální stránky Bohemia Jazz Fest

 

Štítky hudební skupina, České Budějovice, USA, Rudy Linka, Evropa, Švédsko, Česko, festival, hudební festival, Indie, Efraim Trujillo, John McLaughlin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bohemia Jazz Fest v Budějcích  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.