Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budějce budou hostit festival elektronické hudby

Studentský elektronický festival nabídne ve svém dvoudenním programu mnoho hudebních elektronických stylů, které na českobudějovické kulturní scéně dosud chybí. Akce se uskuteční ve dnech 6. a 7. května v areálu kampusu kolejí Jihočeské univerzity.

Hlavní myšlenka festivalu je spojit DJské profesionály se studenty a začínajícími nováčky a vytvořit tím festivalovou tradici podobnou velkým festivalům, jako je například Mácháč.

Studenti se zúčastní soutěže ve své hudební produkci a ti nejlepší se postaví na velké pódium vedle nejlepších profesionálů z Čech a možná i zahraničí.

Partnerem festivalu je Jihočeská univerzita, na jejímž pozemku bude tento dvoudenní openair probíhat. Soutěž o účast v lineupu nebude zaměřena jen na posluchače z univerzity, ale obecně na všechny studenty v Jihočeském kraji nebo začínající nestudující umělce.

Do festivalu se zapojí i mnoho budějckých klubů, kde bude skoro tři dny bez přestávky produkce probíhat až do ranních hodin. Vstupné do areálu festivalu bude zdarma!

Fanoušci elektronické hudby se mohou těšit na velký hudební zážitek, který v jižních Čechách doposud chyběl. Mezi hlavními styly budou v Budějcích oblíbené drum and bass, různé odnože house music (funky-house, tech-house, elektro-house) nebo také neméně populární odnože techna (tribal-techno, minimal-techno, groovy-techno) a trance music.

Hlavním mediálním partnerem akce je rádio Kiss Jižní Čechy, mediálního partnerství se zhostila i Budějcká Drbna.

DJ Contest

V rámci Studentského elektronického festivalu se na hlavní stage uskuteční ve spolupráci se Sampler Production soutěž DJ Contest.

Hraní na hlavní stage open-air festivalu je pro mnoho talentovaných DJs nedosažitelná meta. Teď však přichází chvíle, kdy se může vše změnit a vy můžete naplno ukázat, co ve vás je!

Vítězové se na hlavním pódiu potkají s těmito profesionálními DJs: Philip TBC, Pixie, Orbith, Kaisersoze, Chris Sadler, Honza Průcha (Kiss Jižní Čechy), Boxi, Rossignol, Pert, Soukki, Adlet, Body-Bass, Atomhead a mnohými dalšími.

Pravidla soutěže:

Vaším úkolem je namíchat mix, který bude mít maximálně 45 minut. Tento set nahrajete na webový portál www.mixcloud.com a jako obrázek k setu použijte stejnou fotografii, kterou následně odešlete na emailovou adresu contest@sampler.cz.

Zároveň s odkazem zašlete své jméno (umělecké i osobní a napište, pod kterým chcete set zveřejnit), krátké BIO, fotografii (stejnou jako u setu na mixcloud) a zařazení do stylu (techno, dnb, house, trance či alternativní).

Pravidla hlasování:

Z každé kategorie vyhraje jeden na nejvyšší počet „lajků“ udělených přímo na stránkách Sampler.cz. Abychom zabránili klasickému likovacímu šílenství, další DJ bude vybrán organizátory festivalu. Dohromady bude tedy vybráno 10 diskžokejů (drum and bass 1+1, house 1+1, techno 1+1, trance 1+1, alternativní styl 1+1)!

Hlasování začne 10. dubna a skončí 24. dubna ve 23:59:59 hodin. Své sety zasílejte do konce příštího týdne, tedy 6. dubna 23:59:59 hodin.

Hlas je možné udělit přes Facebook pouze na stránkách Sampler.cz a počítají se pouze a výhradně hlasy na tomto webu. V následujícím týdnu bude zveřejněno vyhlášení.

Vybraní DJs budou na základě výsledků hlasování a výběru organizátorů obsazeni na hlavní stage Studentského elektronického festivalu, kde se osobně představí naživo všem fanouškům. Nemusíme připomínat, že soutěžící musí být plně schopni hrát živě z běžné djské techniky.

Organizátor si vyhrazuje právo na změnu podmínek soutěže. Výherci nemají nárok na vymáhání výhry ve finanční podobě. Všechna autorská práva spadají k účastníkům soutěže. Organizátor pouze sdílí odkaz na jejich tvorbu.

Napsal Jaroslav Boxan
Tisková zpráva

Štítky Studentský elektronický festival, DJ Contest, České Budějovice, Jihočeská univerzita, festival, styl, soutěž, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Jihočeský kraj, elektronická hudba, Česko, Christopher Sadler, Facebook, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Budějce budou hostit festival elektronické hudby  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.