Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Budějovice mají svůj první Gourmet festival

Čerstvé suroviny a kuchařské umění. Tak zní recept na kvalitní gastronomii, který chtějí předložit obyvatelům krajského města organizátoři Gourmet festivalu. První ročník zajímavé akce se uskuteční již 23. a 24. září vždy od 10 do 22 hodin v ulici Dr. Stejskala.

Hlavními pořadateli Gourmet festivalu jsou rodinná restaurace Vin De Café a statutární město České Budějovice. Pořadatelé by navíc chtěli oživit město po skončení letní sezóny a pozvednout úroveň gastronomie v jihočeském regionu.

„Chceme, aby se Gourmet festival opakoval každoročně a přispěl tak ke gastronomické osvětě široké veřejnosti. Proto program přeneseme přímo na ulici,“ vysvětluje cíl projektu jeden z organizátorů David Burian. Radost z gastronomického festivalu má i náměstkyně primátora Ivana Popelová, která převzala nad festivalem záštitu. „Město vítá aktivity směřující ke zvyšování kvality gastronomie v Českých Budějovicích.“ Jako dobrý směr pro rozvoj turistického ruchu v našem městě pak festival vidí i představitelé komise pro cestovní ruch.

„Na festival přijedou předvést své umění šéfkuchaři z celé Evropy. Všichni mají zkušenosti z restaurací oceněných michelinskou hvězdou. V zastřešené restauraci přímo na ulici budou návštěvníci nejen sledovat kuchaře přímo při práci, ale také za přijatelnou cenu budou moci ochutnat jejich výtvory,“ přiblížil jedno z lákadel programu festivalu druhý z bratrů Robert Burian s tím, že hosté budou moci ochutnat vždy některý z chodů, který budou šéfkuchaři připravovat také v rámci večerního degustačního programu Chef’s Menu přímo v restauraci Vin de Café.

Nepůjde však jen o ochutnávku pokrmů, ale je přichystána také široká nabídka delikates, pochutin, vín, piva, míchaných koktejlů a dalších gastronomických produktů. „V tržnici evropských a českých delikates představí dodavatelé produkty z Čech, Francie, Rakouska, Itálie, Belgie, mimo jiné sýry, šunky, uzeniny a další delikatesy. Vedle ochutnávek bude možno si tyto produkty také zakoupit,“ doplňuje další část programu David Burian.

Celodenní program zpříjemní živé kapely různých žánrů a o moderování se postarají Luboš Voráček a Ivan Vodochodský.

Autor: Olga Píšová, Budějcká Drbna

Štítky festival, gastronomie, České Budějovice, restaurace, Robert Burian, Ivan Vodochodský, Evropa, Itálie, Francie, Rakousko, Belgie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějovice mají svůj první Gourmet festival  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.