Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dámská jízda: Příjemná zastávka v uspěchaném světě

Ve středu 25. ledna s úspěchem dojela do cíle první letošní Dámská jízda v budějovickém multikině CineStar. Příjemného zpestření poloviny pracovního týdne využily nejenom ženy, ale také muži, kteří si dokonce odnesli jednu z mnoha atraktivních cen. A na místo vyrazila i mediální partnerka akce Budějcká Drbna!

Dobrou náladu rozdávali pořadatelé ihned u vstupu v podobě šampaňského a lahodného jablečného závinu. Chutě diváků gradovaly při prezentaci firmy CITY gastro, která nás vizuálně seznamovala s jídelním lístkem jejich restaurace. Bláznivá komedie Jack a Jill rozezněla bránice všech diváků v sále, které neutichly ani při dramatickém losování o zajímavé ceny. Jízda nakonec skončila v nové kavárně Barolo v obchodním centru Čtyři Dvory, jejíž příjemná atmosféra byla skvělou tečkou úžasného večera.

V pořadí již patnáctá Dámská jízda odstartovala v půl šesté uvítacím proslovem pořadatelky Svatavy Kopečkové, která nás před prezentacemi hostů seznámila s programem dámských jízd až do měsíce května.

„Ráda bych vás všechny pozvala na únorovou jízdu, a to patnáctého opět ve středu, kdy se bude promítat nová česká komedie Signál, v hlavní roli s Vojtou Dykem a Kryštofem Hádkem. Hostovat bude rádio Kiss, jakožto nový sponzor našich babských mejdanů. V březnové jízdě budeme oslavovat filmem Miláček deset let narozenin budějovického CineStaru. V hlavní roli se ukáže jak jinak než miláček žen Robert Pattinson, hvězda filmu Stmívání. Narozeninovou párty můžete navštívit 14. března. V dubnu budete mít možnost shlédnout předpremiéru filmu Vrásky z lásky a 9. května se dočkáme nového filmu Marie Poledňákové Líbáš jako ďábel.“

Po dobu prezentací se vařila káva od firmy Piazza d´Oro, která vnesla do sálu kavárenskou pohodu a uvolněnost. Po zhlédnutí projekce o různých druzích této kávy byla však již malá šance ji ochutnat. Fronta kvůli zdlouhavému, avšak nádhernému zdobení pěny téměř nepostupovala. Během jejího podávání se nám představila organizace Hřiště BezBot.

Prezentující Marie Verboon-Filipová nás seznámila s akcemi a projekty, které jsou zaměřené hlavně na dětskou populaci. „Nejvíce mě zaujala pozvánka na Labyrint, který se utvoří v létě z kukuřičného pole na Farské louce v Rudolfově. Nejspíš proto, že ještě nemám žádné děti a tato atrakce není věkem nijak omezená,“ komentovala projekci jedna z mladších divaček jízdy.

Na svatební veletrh, který se bude konat 28. ledna v pavilonu T českobudějovického výstaviště, nás pozval David Borovka, který všechny přítomné během svého výstupu seznámil i s neuvěřitelnými fakty o sňatcích: „V roce 2010 bylo uzavřeno 46 764 sňatků, z toho 2 891 v jižních Čechách. Rozpočet svatby, účastnící se okolo čtyřiceti hostů, vyjde ve finále na 187 726 tisíc korun.“  Po zaznění této věty sál zašuměl a divačky bez okroužkovaného prsteníčku prohlásily, že raději zůstanou svobodné.

Náladu si účastnice jízdy spravily při prezentaci firmy CITY gastro. Líba Smolíková nás seznámila s úžasným jídelním lístkem CITY restaurant. Při projekci ukázek kulinářských skvostů, které nabízejí svým hostům, se hledištěm rozléhaly mlsné výkřiky až pozvzdechy, že není možné si kousek uždíbnout.

Příjemně občerstveni a dobře naladěni jsme se nechali pohltit řáděním Adama Sandlera ve střelené komedii Jack a Jill. Klasická americká komedie, jakých už jsme viděli nespočet, však neuvěřitelně bavila sál. „Je to jeden z těch filmů, na který bych už podruhé nešla, ale přesto nelituji, že jsem ho viděla. Dobře jsem se u něho bavila, i když je pravda, že v určitých místech to bylo moc přitažený za vlasy,“ utírala si slzy smíchu divačka Karolína.

Smích ze rtů ženám nevzalo ani napínavé losování o velké množství skvělých cen. Vyhrávaly se poukazy do svatebního salónu, na akce organizace Hřiště BezBot, kalendáře, volné vstupenky na svatební veletrh, skipas na Klínovec v hodnotě tisíc korun a mnohé další. Pozvánkou na afterparty do nové kavárny Barolo jízda dojela do zdárného konce.

Možnosti občerstvit se v kavárně s dvacetiprocentní slevou však využilo jen málo žen. Naštěstí, protože kapacita místnosti byla i tak plně využita. Celkově si myslím, že kavárna není vhodné místo na afterparty, jako asi většina diváků, kteří se rovnou z multikina rozešli do svých domovů. Trochu mě zklamalo, že zde nebyli přítomni hosté Dámské jízdy, jak bylo napsáno na pozvánce, ale naštěstí vše zachránila pořadatelka Svatava Kopečková, která byla tak hodná a o dámské jízdě nám řekla více.

„S tímhle projektem jsme začali zhruba před čtrnácti měsíci. Vycházeli jsme ze zkušenosti, že někdy dámy jdou do kina raději samy, a víme také, že ženy chodí v podstatně víc do kina než muži. Ti přiznávají, že jsou to právě ženy, které je do kina tahají a výběr filmů proto ponechávají na své drahé polovičce. A tak jsme si říkali, že by nebylo od věci, kdybychom dali lákavý titul jako předpremiéru plus doprovodný program přímo pro ženy. Podařilo se nám tím získat věrné divačky, které si termín hlídají, chodí rády a jsou zvědavé, co nového jsme pro ně připravili. Jsem ráda, že tuto možnost máme. Je to zase něco jiného, mám možnost si s diváky promluvit, přímo se akce účastnit, a to je pro tuhle práci důležité.“

Jak vybíráte hosty, neboli zástupce různých firem či organizací?

„Snažím se vybírat něco zajímavého. Samozřejmě by byla asi nuda, kdyby tam každý měsíc byly jen kadeřnice nebo kosmetičky. Snažím se dávat prostor zajímavým akcím a lidem, kteří nemají dostatek financí na reklamu. Myslím si, že některé ty projekty jsou velice zajímavé. Představila jsem, za tu dobu dámských jízd, řadu podnikatelů a podnikatelek, kteří třeba fungují nedaleko Budějc a bylo mi líto, že se o nich tolik nemluví. Většinou to byla trefa do černého. Mám z toho báječný pocit, že je u nás spousta lidí, kteří mají rádi svojí práci a jsou ochotni tomu dávat leccos navíc. Sálá z nich energie i radost a musím říct, že se to přenáší zpátky do publika.“

Jak jste spokojena s dnešní účastí?

„Jsem! Přišlo devadesát diváků, a to si myslím, že je hezká účast. Samozřejmě se to odvíjí od titulu filmu nebo podle toho, jestli jsou prázdniny nebo ne. Záleží na řadě faktorů. Myslím si, že příští měsíc, kdy se bude promítat nový český film Signál, bude lidí podstatně víc. Celkově u této akce je vize taková, aby se dámy, ale třeba i pánové sešli, udělali si na sebe čas. Po skončení filmu si někde v kavárně sedli a probrali film či zdrbli, co se za poslední měsíc stalo.“

Štítky film, kavárna, Cinestar, svatba, kino, komedie, Drbna.cz, projekt, Adam Sandler, Robert Pattinson, Kryštof Hádek, Vojtěch Dyk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dámská jízda: Příjemná zastávka v uspěchaném světě  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.