Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dead End zaburácí, ale také akusticky pohladí

Budějcká Gerbera se opět po čase otřese v základech! V pátek 28. listopadu se v ní rozpoutá kytarové peklo. Po roce se vrací oblíbený Dead End Festival a ani letos nesleví ze svých kvalit. Soupiska šestého ročníku zahrnuje taková jména jako Krucipüsk, Insania či Prague Conspiracy.

„Na festivalu představujeme kapely, které nemají možnost vystoupit na velkých festivalech, ale podle nás jsou skvělé a stojí za to,“ hlásí pořadatelé festivalu. A mají pravdu. Ve většině případů se jedná o kapely, které jsou ve svém žánru vyhlášené, avšak stále platí víceméně za klubovky.

Klasickým příkladem je Insania. Velebená fanoušky, kritiky, muzikanty, kapela, která si už zaslouží označení legenda. Letitá skvadra má na kontě mnoho skvělých desek, prestižních cen, přesto se stále snaží hledat nové prvky, posouvat svoji muziku o krok dopředu, v žádném případě však ne směrem k mainstreamu.

Odlehčením budou zajisté Prague Conspiracy, kteří jsou vyhlášenou koncertní kapelou. Není divu, jejich mix punku, rocku, ska je velmi energický a skutečně kvalitní!

Krucipüsk netřeba blíže představovat. Našlapaný buldozer se v Budějcích představil už několikrát a pokaždé dokázal, že patří k tomu nejlepšímu, co tuzemská rocková scéna nabízí.

Na Dead Endu se ale představí i mladé kapely, které toho za sebou příliš nemají, ale ambice jim nechybí. O svých kvalitách se vás budou snažit přesvědčit například Citylights, Rooms of Silence či All These Memories.

A pokud vás už z toho nářezu bude bolet hlava, po duši vás pohladí muzikanti na akustické scéně. Vystoupí zde skvělí IAN, Adam Morkus a Space Magic Blues. Na třech pódiích Dead End Festivalu zahraje během jediného večera celkem 22 kapel!

Dead End vypukne v 17 hodin a vstupenky jsou v předprodeji (Melodie U Černé věže, Cuba bar, Velbloud Music Bar, Singer Pub, Hladový vokna, Final na Lannovce, Cestovka Pohoda U Černé věže a Music center v Krajinské) za 350 korun! Ve speciální online akci pak můžete pořídit dva lístky za výhodných 666 Kč.

Obří rockovou akci pořádá budějcká skupina Satisfucktion ve spolupráci se značkou Budweiser Budvar a s laskavým přispěním Statutárního města České Budějovice, které DEF podpořilo z prostředků svého rozpočtu, v rámci Dotačního programu města České Budějovice na podporu kultury v roce 2014.

Další informace jsou na webu nebo facebooku festivalu.

Štítky Dead End Festival, Gerbera, České Budějovice, festival, hudební skupina, Facebook, Budějovický Budvar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dead End zaburácí, ale také akusticky pohladí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.