Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

DK Slavie bude v pátek patřit milovníkům moldavského vína

Organizátoři zvou v pátek 11. listopadu návštěvníky do budějckého DK Slavie na ochutnávku moldavských vín. Akce je součástí Týdne moldavských vín v ČR, řekl jeden z organizátorů Karel Kolínský.

V rámci Týdne moldavských vín v ČR návštěvníci za doprovodu moldavské hudby zdarma vychutnají ty největší poklady z dlouholeté tradice moldavského vinařství.

"Již druhý ročník Týdne moldavských vín v ČR začne už ve středu 9. Listopadu v Národním domě na Vinohradech v Praze. Festival moldavského vína se koná pod záštitou ministra zemědělství Moldavské republiky a mimořádného a zplnomocněného velvyslance Moldavské republiky v České republice Štefana Gordy," řekl Kolínský.

Letos se tato přehlídka moldavských vín, šumivých vín a divinů (moldavský název koňaku) uskuteční kromě Prahy i v jihočeských městech, v Táboře dne 10. listopadu 2011 od 16.00 v kulturním domě Střelnice a 11. listopadu 2011 od 17.00 i v kulturním domě Slavie v Českých Budějovicích. Týden moldavských vín bude zakončen 12. listopadu od 14.00 v nově otevřeném sále hotelu Smrčina v Horní Plané na Českokrumlovsku.

Kromě degustace vynikajících moldavských vín se mohou návštěvníci seznámit s Moldávií a jejími vinicemi na filmovém plátně. Uvidí i záběry z prezentací řady kombinátů, mohou obdivovat unikátní sklepy kombinátu Crikova, které jsou v hloubce až 90 metrů, mají délku více než 100 kilometrů a ve svých útrobách skrývají milióny kvalitního vína.

Z reproduktorů bude degustaci doprovázet moldavská hudba, včetně melodií jednoho z nejlepších světových virtuosů ve hře na Panovu flétnu, národního umělce Moldavské republiky Konstantina Moskviče, doprovázeného vynikajícím moldavským houslistou Olegem Vitliucem a hráčem na akordeon Mihajlem Sorocanem.

Autor: Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky víno, Česko, Moldavsko, Praha, Mediafax, Tábor, České Budějovice, kulturní dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

DK Slavie bude v pátek patřit milovníkům moldavského vína  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.