Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dům kultury Slavie v Českých Budějovicích se uchází o Cenu Petra Parléře

České Budějovice uspěly v devátém ročníku originální soutěže českých měst a architektů o Cenu Petra Parléře a půjdou do ní s přestavbou historické budovy DK Slavie. Agentuře Mediafax to v pátek řekla náměstkyně primátora Ivana Popelová (HOPB).

Společnost Petra Parléře organizuje každoročně soutěže architektů na řešení městských prostor. Pro letošní rok vyhlásila témata veřejná prostranství a budovy ve veřejné správě, historické budovy a koupaliště.

"V kategorii historické budovy jsme se Slavií uspěli, což nás samozřejmě velmi těší. Soutěž poskytuje městům každoročně možnost získat profesionálně zpracovanou architektonickou studii na zvolené téma. Nyní tedy Společnost Petra Parléře osloví architekty z celé republiky, a pokud se jim námět bude líbit, můžeme se dočkat nejen studie nové podoby tohoto domu, ale třeba i nových názorů, jak jej provozovat," poznamenala náměstkyně Popelová s tím, že představa města je vrátit do Slavie spolkový, kulturní a společenský život v plném lesku.

Společnost Petra Parléře vznikla 3. února 2004. Přispívá k obnově a rozvoji sídelních struktur. Usiluje o to, aby se architektura stala v českých zemích veřejným zájmem. Pořádá architektonické soutěže, odborné konference, semináře a specializované vzdělávací projekty. Věnuje se otázkám propagace regionů, měst a obcí, je zakladatelem prestižní architektonické soutěže o Cenu Petra Parléře. Patří k největším organizátorům architektonických soutěží u nás.

Dobrin Stojcev

Štítky Petr Parléř, České Budějovice, architekt, soutěž, historická budova, Mediafax, Občané pro Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dům kultury Slavie v Českých Budějovicích se uchází o Cenu Petra Parléře  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.