Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Populární HE band otevřel Modrý dveře

Když vystoupila budějcká reggae a funky kapela HE band v Modrých dveřích naposledy, bylo z toho velké pozdvižení. Od té doby nesměl známý klub kvůli velkému hluku, který tam tehdy produkovala parta kolem ostříleného muzikanta Jirky Hebíka, hostit žádné podobně „hlučné“ skupiny.

V únoru však došlo k rozsáhlé rekonstrukci, prostory restaurace se notně zvětšily a HE band dostal možnost svoji oblíbenou scénu zase rozeznít. „Modrý dveře se určitě zprofesionalizovaly. Stal ze z nich pravý hudební klub s pódiem, osvětlením i tanečním parketem. To jim dává tu správnou klubovou atmosféru,“ řekl před koncertem Budějcké Drbně, která se stala mediálním partnerem Modrých dveří, provozovatel restaurace Marek Vacka.

HE band před stovkou posluchačů rozhodně nezklamal. Ostřílení muzikanti, se kterými nyní vystupuje i německá trumpetistka s českými předky Lisa Halada, dcera uznávaného saxofonisty Jiřího Halady, zahráli své největší hity i několik skvělých převzatých pecek. Nadšené publikum mohlo od Jiřího Hebíka a spol. slyšet třeba hit Gerryho Raffertyho Baker Street nebo Could You Be Loved od Boba Marleyho.

„Je to tu krásný. Proti tomu, jak vypadaly Modrý dveře dříve, jsou ten mnohem prostornější,“ liboval si Budějčák Michal Krnínský. „Tuhle muziku mám rád. HE bandi jsou moji kamarádi, občas s nimi dokonce hraju, když zaskakuju za Miloše na kytaru,“ svěřil se.

Po koncertu si libovala i věrná posluchačka kapely Tereza Bezrouková: „Moc se mi to líbilo! A nový prostory jsou super, je to tady parádní. Navíc jsem ocenila, že se v nápojovém lístku zase objevil můj oblíbený aperitiv Aperol Spritz,“ smála se Tereza.

Do Modrých dveří zavítal i Václav Ševčík z Loun, který byl v Budějcích na pracovní cestě. „Omylem jsme sem zavítali. Obával jsem se, že je to nějaká diskotéka, ale byl jsem unešený. Přestože fandím bigbítu, tohle byl dobrý mixík. Fakt se mi to líbilo.“

Vystoupením HE bandu to však nekončí. Modrý dveře budou pravidelně každý čtvrtek od 20 hodin hostit další zajímavé hosty. „Hned příští týden přijede Děda Mládek Illegal Band, už máme domluvenou i Janu Koubkovou s celým kvartetem a jednáme například s Lubošem Andrštem. Další jména si zatím nechám pod pokličkou, dokud to nebude stoprocentní,“ usmíval se duchovní otec hudební restaurace Marek Vacka.

Čekání na další čtvrtek si můžete zkrátit těšením se na rozhovor s Jirkou Hebíkem, který pro vás Budějcká Drbna připravuje.

HE band zahrál v Modrých dveřích

Pátek, 24. února 2012, 15:55

Koncert HE bandu v Modrých dveříchKoncert HE bandu v Modrých dveřích
Koncert HE bandu v Modrých dveřích

Štítky restaurace, hudební skupina, Drbna.cz, Bob Marley, Luboš Andršt, Jana Koubková, Václav Ševčík, koncert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Populární HE band otevřel Modrý dveře  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.