Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hodinová světelná show rozbliká vysokoškolské koleje

Vysokoškolští studenti ubytovaní na kolejích i obyvatelé Brna, Prahy a Českých Budějovic v dubnu budou moci přihlížet blikajícím oknům kolejních budov. Uskuteční se totiž již třetí ročník Light show. Koleje Jihočeské univerzity se rozsvítí příští týden v úterý.

Pořadatelé letos připravili novou skladbu programu postavenou na nejnovějších světových hitech i nejznámějších písních z minulosti. Animace se v oknech budou promítat celou hodinu.

„Světelné animace v oknech znají studenti i obyvatelé města už z roku 2012, kdy jsme Light show dovezli do Brna úplně poprvé. Ani druhý ročník nezklamal, do třech českých měst se přišlo podívat až 25 tisíc diváků. Ve skladbě programu světelné show jsme letos vsadili na úplně nové animace postavené na těch nejznámějších hitech z rádií i filmů,“ představila akci Martina Čmielová z magazínu Studenta.cz, který akci pro vysokoškoláky pořádá.

Tuto podívanou mohli jako první zažít Brněnští, a to tento týden ve středu na kolejích Pod Palackého vrchem VUT v Brně. Světelná show se poté přesune 22. dubna do Českých Budějovic na Jihočeskou univerzitu a zakončení proběhne 24. dubna v Praze-Kunraticích na koleji Volha VŠCHT v Praze.

Součástí programu je tradičně vystoupení studentských kapel a party pod širým nebem. Závěrem každé noci se pak všichni mohou přesunout na studentskou afterparty do nedalekého klubu, kde světelný program pokračuje.

Light show je postavená na kombinaci světelných efektů a melodií známých skladeb. Jednotlivá okna tvoří políčka v obrazech a dynamických příbězích. Každá budova má přitom jiné rozměry, samotné animace se musí speciálně přizpůsobit kolejnímu kampusu, kde podívaná proběhne. Světelné efekty se neprojektují na budovu zvenčí, jak tomu bývá u obdobných představení zvykem.

„Speciální lampy různých barev jsou instalovány přímo do jednotlivých pokojů. Největší obrazovka, kterou budeme instalovat, se nachází v Brně. Má rozměry devět krát 13 oken, celkem bude třeba nainstalovat 117 boxů s LED diodovými světly, které okna pokojů osvítí. V Českých Budějovicích se jedná o budovu 11 krát 10 pokojů a v Praze o velikost 10 krát osm oken,“ dodala před začátkem akce Čmielová.

Program úterní Light show v Budějcích

  • 17:00 Koncerty studentských kapel
  • 20:00 DJ Rockstar
  • 20:40 Zahájení za účasti rektora Jihočeské univerzity a zástupců města
  • 20:50 Hodinová Light show

Napsala Martina Čmielová
Tisková zpráva

Štítky Light show, Jihočeská univerzita, vysokoškolské koleje, audiovizuální show, České Budějovice, okno, Brno, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hodinová světelná show rozbliká vysokoškolské koleje  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.