Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Holanďan rozvíří prach tanečního prostoru Kredance

Už v sobotu budete mít jedinečnou možnost vrátit se zase na chvíli do doby, kdy v módě byla jednoduchá elegance podtrhnutá ozdobnou čelenkou a hořící cigaretou na dlouhé špičce, kdy se lesklé materiály šatů tančících dam třpytily jako koule na vánočním stromku, kdy swing ovládal vaše tělo i duši.

 Do Českých Budějovic se vrací historicky nejpopulárnější tanec Lindy Hop, dříve známý jako Holanďan. Taneční prostor Kredance připravil sérii sobotních tanečních kurzů zaměřený na tanec Lindy Hop, jehož název vznikl původně podle přeletu Atlantiku Charlese Lindberga z Paříže do New Yorku v roce 1927.

První sobotní kurz se bude proto konat 31. března v rámci dní Francouzské kultury v Budějovicích. Další kurzy budete moci navštívit 28. dubna, 26. května a poslední proběhne 30. června letošního roku. Každá tato lekce bude zakončena společenskou událostí tančírny Lindy Hop, kde si tento dynamický tanec, založený převážně na improvizaci, užijete se vší parádou.

Tančit v páru nebo sólo budete pod vedením manželů Fojtových, kteří se swingu věnují již třináct let. Během této doby získali se svou taneční skupinou Oldies několik titulů mistrů České republiky a také titul mistr světa IDO v kategorii Special Couple Dance.

„Muži, naleštěte lakýrky! Ženy, nasaďte čelenky a oblečte si sváteční šaty, jelikož společenská událost Tančírny Lindy Hop čeká právě na vás!“ zve spolumajitelka Kredance Barbora Čepičková všechny milovníky tance na tuto výjimečnou událost.

Štítky tanec, České Budějovice, Paříž, New York, Atlantský oceán, swing, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Holanďan rozvíří prach tanečního prostoru Kredance  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.