Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hudba táborské kapely Peshata vás nabije energií

Jeden z nejlepších koncertů, kterého se v poslední době Budějcká Drbna zúčastnila, se odehrál ve čtvrtek v Mighty Baru Velbloud. Budějčáky sem přijela rozvášnit táborská kapela Peshata.

Velbloud naštěstí nebyl tak přecpaný, jak tomu většinou bývá, což mě překvapilo, protože kapela Peshata je na české hudební scéně velice oblíbená. „Dneska jsem šel po Budějcích a všude potkával plakáty se včerejší nabídkou na koncert Peshata. Mrzí mě, že jsem to nevěděl dřív, určitě bych jel,“ prozradil nejeden Kapličák. Je pravda, že v Budějovicích visely plakáty úplně všude, ale do okolních měst už se pozvánka na báječný koncert nedostala.

Jako první vystoupila českobudějovická kapela Piknik, která pomalu dostávala příchozí do varu. Jakmile však na pódiu zazněly první tóny od Peshat, vystartovali příznivci táborského ska – punku na parket a rozjel se parádní mejdan.

Výborný zpěvák Bláža, který hraje s kapelou již šest let, dal publiku do rukou jejich playlist a hrálo se na přání. Zazněly skvělé písně jako Akvarista nebo Vole volejovky, rybičky z konzervy, kterými Peshata přivádějí lidi k šílenství již přes deset let.

„Kapela letos slaví patnácté narozeniny a příští víkend 14. dubna bude v Táboře narozeninová párty. Bude to hodně zajímavý. Strašně se na to těšíme a budeme rádi, když tam všichni přijedete,“opakoval Bláža nejmíň pětkrát.

Pařilo se o život, Budějčáci nechtěli kapelu pustit z pódia a musela přidávat jednu píseň za druhou. Příchozí byli nadšeni stejně tak, jako kapela sama. „Když se koncert takhle povede, je to super.  Pravda je, že se vydaří téměř vždycky (směje se), ale taky někde ne, a to pak zamrzí. V Budějcích se hraje skvěle. Super publikum, plný energie. Někdy si říkám, že bychom měli lidem platit my, za to kolik energie nám během koncertu předají,“ svěřil se Drbně nejmladší člen kapely, sympatický zpěvák Bláža, který svou bezprostředností bavil lidi jak na pódiu, tak i po koncertě, kdy mu cestu ven zastoupil hlouček upovídaných holek spolu s Budějckou Drbnou, které na náladě neubral ani fakt, že jí během focení koncertu vypověděl službu foťák.

Bláža se v přítomnosti učitelek parádně rozpovídal a také se přiznal, že učil ve školce angličtinu. „Jsem z Krkonoš, ale studuju už docela dlouho v Praze. S kapelou hraju už šest let, začal jsem s klukama vystupovat, když odešel Petr, který především skládal tyhle skvělý texty. Teď něco dělám já a Kuba, co hraje na pozoun.“

Bláža má každopádně téměř identický hlas jako Petr Bína, který musel kapelu opustit, takže všechno funguje vesele dál. „Když kapela začala hrát, tak jsem si připadala trochu zmatená. Hlas zpěváka byl ten, co znám, a skvěle se do těch textů hodí, ale obličej ani věk mi nějak neseděl. Peshata jsou kapela mého mládí. Prvně jsem je slyšela na hudebním festivale u Tábora a úplně jsem si je zamilovala. Popravdě řečeno jsem je teď dlouho na živo neviděla, a proto mi uteklo, že změnili zpěváka. Každopádně to kapele vůbec neublížilo. Bláža je parádní. Plný energie, vtipný a strašně sympatický. Celkově jeho charisma dodává textům ty správný grády,“ nechala se slyšet Hanka, která zrovna slavila narozeniny a speciálně pro ni se hrála písnička Květa potkala skřeta.

Štítky hudební skupina, koncert, energie, Peshata, Drbna.cz, České Budějovice, Tábor, Kuba, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hudba táborské kapely Peshata vás nabije energií  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.