Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hudební hvězdičky posledních let rozněžní Slávii

Pro veliký úspěch letního festivalu Okolo Třeboně, který vloni oslavil již dvacet let, si budou moci Budějčáci připomenout letní fesťákovou pohodu i v zimě. Venku se sice sedět nebude, ale i v Café klubu Slavie se bude dát příjemně relaxovat třeba při poslechu české Norah Jones, Žofie Kabelkové.

Zimní Okolo Třeboně můžete spolu s Budějckou Drbnou navštívit už tuto sobotu od 17 hodin v českobudějovickém Café klubu Slavie. První zimní verze tohoto festivalu nám představí největší objevy posledních let, které vzešly z festivalové soutěže Houpací kůň.

Ozdobou večera bude Žofie Kabelková, největší talent nové písničkářské generace. Kritika jí přirovnává k Alanis Morissette či Norah Jones. Za album Peřiny z vody je nominována na cenu Anděl.

Mezi dalšími kapelami se představí českobudějovičtí  Epy de Mye, poprocková formace Jana Přesličky, která sbírá úspěchy v řadě soutěží. Na kontě mají i čtvrté místo za jejich debut v žánrových cenách Anděl.

Přijede se nám předvést i pražská skupina My3.avi, která hudebně krouží na hranici popu a jazzu. Osobitý zvuk tvoří trubka, housle, kytara, harmonika, perkuse, píšťala, baskytara a bicí.

Také k nám zavítá severočeská skupina Pavel Houfek Band, jejíž lídr, Pavel Houfek, bývá právem označován za pěveckého nástupce Dana Bárty.

Těšit se spolu s Budějckou Drbnou, která vám z tohoto příjemného zimního večera přinese reportáž a plno fotek, můžete i na kapelu Zhasni, která za poslední roky získává jednu cenu za druhou. Hudebně staví na zádumčivém klavíru, akustické kytaře a rockové rytmice.

Máme se tedy na co těšit!

Foto: archiv Café klubu Slavie

Štítky Norah Jones, Žofie Kabelková, Třeboň, festival, Drbna.cz, Alanis Morissette, Epydemye, Dan Bárta, hudební skupina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hudební hvězdičky posledních let rozněžní Slávii  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.