Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Izraelskou hiphopovou operu uvidí také Budějčáci

Premiéra izraelské hiphopové opery The City je na programu dnes od 19.30 hodin v DK Metropol. Představení lidé uvidí jako součást divadelního festivalu Malá inventura. Tvůrci s hiphopovou operou poprvé vycestovali mimo Izrael a text kvůli tomu přeložili z hebrejštiny do angličtiny.

„Rapová opera je komponována jako jedna dlouhá píseň, kombinuje rap, hip hop a mluvené slovo s divadelními a básnickými texty. Opera je inspirovaná černošskou hudbou, filmem noir a detektivními filmy,“ uvedla produkční festivalu Malá inventura v Českých Budějovicích Markéta Málková.

Na vzniku díla The City, které uvidíte v divadelním sále DK Metropol, se podílelo pět umělců. Dali dohromady text, hudbu i aranžmá představení a sami také v opeře účinkují. Jde o členy jeruzalémského divadla Incubator Theater.

„Zápletka se odehrává okolo hrdiny jménem Joe, cynického a hořkého detektiva pracujícího ve zkorumpovaném a prohnilém městě. Jednoho večera, když se městem žene velká bouře, přichází do Joeovy kanceláře mladá žena a sdělí mu tajemné zmizení své sestry. Joe se rozhodne případem zabývat. Je to rozhodnutí, které by ho mohlo stát vlastní život,“ uvedla o ději opery Málková.

Festival Malá Inventura nabízí to nejvýraznější z nového divadla za uplynulý rok. Pozornost je každým rokem zaměřena nejen na projekty vybrané z nominací domovských scén festivalu, ale také na ojedinělý zahraniční program.

Multidisciplinární festival se v těchto dnech koná v Praze, Českých Budějovicích a Jičíně.

Vstupenky na dnešní představení stojí 200 Kč, studenti půjdou za 150 korun.

Zdroj: ČTK

Štítky The City, izraelská hiphopová opera, České Budějovice, DK Metropol, opera, festival, Dům kultury Metropol, Izrael, divadelní festival, divadlo, představení, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Izraelskou hiphopovou operu uvidí také Budějčáci  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.