Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihočeská žabka skáče v literárním rybníčku už deset let

Žádná žába na prameni, ale naopak pramen inspirace a motivace k literární tvorbě. To je soutěž Psaní pod Černou věží o cenu Jihočeská žabka, kterou už podesáté vyhlásil Jihočeský klub Obce spisovatelů a Jihočeský kraj pro studenty středních a vyšších odborných škol, gymnázií, učilišť a začínající autory od 15 do 20 let.

Desátý ročník literární soutěže Psaní pod Černou věží o Jihočeskou žabku má letos stručné, ale o to širší námětové možnosti nabízející téma „Poprvé“. Každý soutěžící se může zapojit pouze jedním příspěvkem, zaslaným ve třech kopiích s maximálním rozsahem tří rukopisných stran.

Zaslané práce ale nesmí být nikde předtím publikovány, ani přihlášeny do jiné soutěže. Soutěžní práce je možné posílat průběžně na adresu: Jihočeský klub Obce spisovatelů, Žižkova 3, 370 01 České Budějovice. Uzávěrka je stanovena na konec února 2012.

Stejně jako v předchozích letech budou literární díla vyhodnocena porotou, vítězové budou odměněni věcnými cenami a navíc se úspěšné literární výtvory objeví jak ve sborníčku, který vydají organizátoři soutěže, tak v některých veřejných médiích.

V minulých ročnících měli mladí budoucí spisovatelé o soutěž poměrně velký zájem, který byl ovlivněn i atraktivními náměty – v roce 2009 to byl námět „Můj brácha Mácha“, věnovaný Karlu Hynku Máchovi, v roce 2010 znělo zadání soutěže „To snad není pravda!“.

Jak bude mladým literátům připadat zajímavý námět „Poprvé“, to bude známo na jaře, kdy budou na slavnostním setkání všech autorů vyhlášeny výsledky soutěže.

Mimochodem… co třeba téma „Jak jsem poprvé četl Budějckou Drbnu“?

Štítky soutěž, Jihočeský kraj, Karel Hynek Mácha, Černá věž, České Budějovice, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská žabka skáče v literárním rybníčku už deset let  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.