Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Krásné trhy, krásné počasí

V pátek jsme vás naši milí čtenáři pozvali na novou prodejní akci Trh U vrby. A protože se nám program na pozvánce zdál zajímavý, přišli jsme se dnes na tento nový budějcký trh podívat s fotoaparátem. Zejména proto, abychom inspirovali k jeho návštěvě v některém z dalších termínů ty z vás, kteří na něj v sobotu nevyrazili.

Pozvat je totiž na co, protože se nejednalo pouze o klasický trh se stánky, které známe z jiných budějckých míst, neboť součástí trhu byly i doprovodné akce pro malé děti. Byla to například tvůrčí dílna a loutkové divadlo s pohádkou O červené Karkulce. 

Dále nás zajímalo, proč dali prodejci přednost právě tomuto trhu. Popovídali jsme si tedy s panem Šůsem, který se pravidelně zúčastňoval klasických sobotních trhů na Piaristickém náměstí se svým kořením. Ten nám sdělil, že na zmíněném trhu skončil proto, že jako prodejní stánek má v podstatě své dodávkové auto a s ním na Piaristické náměstí nesměl. Vyzkoušel tedy Farmářské trhy, ale když po něm chtěl pořadatel za jeden den nájemné 1.100,- Kč, skončil i tam. 

Na Thy U vrby se hodlá vypravovat pravidelně, takže těm, kterým chyběla jeho velmi žádana česneková pasta nezbývá nic jiného, než se sem za ním vypravit. Věřte, že se to vyplatí i kvůli ostatní prodejcům, kteří dnes nabízeli své zboží, či zajímavé pokrmy jakými byla například dýňová polévka, či domácí zázvorová limonáda.

Bylo toho k vidění ovšem daleko více, jak se sami můžete přesvědčit z naší fotogalerie. Drbničku navíc těší, že na trhy zavítalo v krásném počasí mnoho lidí, kteří se o jejich konání dozvěděli z pozvánky uveřejněné na jejích webových stránkách.

Autor: Bezdný Frank

Trhy U vrby

Pondělí, 12. září 2011, 11:27

Trhy U vrby
Trhy U vrby

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krásné trhy, krásné počasí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.