Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kredance radí mužům: Kupte ženám k Vánocům třeba „Bezhlavou sardinku“

Taneční prostor Kredance rozjel svou druhou sezonu opravdu slibně – přesně tak jak avizoval v září. A předvánoční kulturní maraton je toho důkazem. Tanečníci i ne-tanečníci se mohou před Vánoci těšit na Kabaret, Tančírnu, Večírek, Křest, Bazaar, Projekce a hned několik koncertů.

V Tanečním prostoru Kredance byste pravděpodobně čekali lekce polky, valčíku nanejvýš swingu. To si totiž my Češi představíme, pokud se mluví o tanci pro dospělé. Jenže Kredance do jihočeské metropole přináší inspiraci z Francie, kde je výsadou a předností, když dospělí, chápejte i muži, tančí street dance, současný tanec, balet a jiné.

Mladý duch, který naplnil bývalou továrnu Otavan, ale nechce zůstat jen u neotřelých tanečních lekcí. Ty jsou zvláště v zimních měsících hojně navštěvovanou aktivitou, ale Kredance k tomu přidává ještě nabité kulturní vyžití. Hned první den v prosinci se můžete těšit na zbrusu nový zábavný formát – Tančírna s DJ Jesusem. „Tato událost si žádá již zkušenější tanečníky, kteří si chtějí své dovednosti vyzkoušet na prostorném parketu v příjemném prostředí Osvěžovny. Osmělí-li se i odvážný začátečník, naučí se během večera společně s Jesusem několik párových figur,“ objasňuje záměr Markéta Málková, organizátorka akce. A dodává, že sezení na židlích se na této akci rozhodně nenosí.

Další akce, která Vás jistě zvedne ze židle, je Trans Kabaret Kajbar devátého prosince. Hudebně-divadelní koktejl pod vedením performera Jakuba Doubravy „jen za stovku“. Za zmínku také stojí dvě projekce – první o zážitcích z Indie. Tuto zemi navštívila v létě lektorka jogy Veronika Plátová. Druhá projekce, komentovaná Antonií Urbancovou, představí absolventské animované filmy včetně jejího.
Koncerty budou v Kredanci hned tři. „Opět ve spolupráci s NAAB a Ostinatem nás navštíví Please the Trees se seniorským pěveckým sborem, a den na to Midi Lidi,“ láká Málková. „Ovšem tím největším překvapením a potěšením tohoto roku bude vánoční večírek, kde skupina Navigators pokřtí básnickou sbírku „Bezhlavá sardinka a následně odehraje třetí koncert v řadě. Autorkou sbírky je budějovická rodačka Kristina Nedvědová. O hudbu po skončení koncertu se postará DJ Kolda a DJ Šali,“ dodává nadšeně.

Kredance Vás před Vánoci zve k návštěvě – ať už na jednu z vybraných kulturních akcí, či k tanci jak se patří. A ještě soukromý tip pro muže od Markéty Málkové: „Není vaše manželka, partnerka, sestra či maminka rozzářená každý den štěstím? Nadělte jí pod stromeček permici do Kredance, aby mohla protančit celým rokem, a uvidíte tu proměnu. Stačí objednat přes e-mail, zaplatit na účet a poukaz Vám přijde domu poštou.”

Program:

1.12. 20.30 h       :: Tančírna :: DJ Jesus
2.12. 17.30 h       :: Indie a její taje… :: promítání a diskuse s Veronikou Plátovou o joze a jejím pobytu v Indii
9.12. 20.00 h       :: Trans Kabaret Kajbar
12.12. 20.00 h     :: Současná zlínská animace II :: projekce absolventských animovaných filmů
14.12. 19.30 h     :: Please the Trees :: ve spolupráci s Ostinatem
15.12.                    :: Midi Lidi, ve spolupráci s NAAB
17.12.                    :: Vánoční večírek Kredance s „Bezhlavou sardinkou“ a Navigators
22.- 23.12.            :: Bazáár v Kredanci


Napsal  Barbora Čepičková, Kredance 

 

Štítky Vánoce, koncert, tanec, Indie, Francie, Nába

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kredance radí mužům: Kupte ženám k Vánocům třeba „Bezhlavou sardinku“  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.