Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Město v létě ožije festivalem, zapojte se do tvorby programu

Jednou z nejnavštěvovanějších letních akcí v Budějcích byl vloni festival Město lidem, lidé městu. Že vám to nic neříká? A co Krajinské korzo? Nebo pouštění lampionů na slepém rameni Malše? To už ano? Budějcká Drbna má pro vás dobrou zprávu. Úspěšná kulturní událost se uskuteční letos znovu!

„Program bude i díky výrazné finanční podpoře magistrátu mnohem zajímavější a pestřejší. Snažíme se o to, aby valná většina vystupujících umělců a lidí, kteří tvoří program, byla z Budějc nebo Jihočeského kraje. Spolupracovat tedy budeme například s umělcem Michalem Trpákem,“ předesílá Robin Mikušiak z pořádající agentury Free Production a občanského sdružení Prostor pro všechny.

Přestože program pomalu začíná získávat reálné obrysy, stále je možnost se zapojit do jeho tvorby. „Pokud nám budete chtít jakkoliv pomoci a přispějete nějakým svým nápadem, rozhodně jste vítáni. Autory programu jsme schopni odměnit honorářem,“ dodal hlavní organizátor festivalu, který se uskuteční ve dnech 29. a 30. srpna v srdci jihočeské metropole. Své náměty můžete už nyní psát Budějcké Drbně nebo přímo Robinu Mikušiakovi.

Hlavním dějištěm druhého ročníku festivalu Město lidem, lidé městu budou ulice Krajinská a Hroznová a také Piaristické náměstí. Těšit se můžete na pouliční umělce, moderní cirkus, žongléry, samohybné loutky, fireshow, unplugged hudební produkci žánrů, jako elektroswing, salsa, tango, swing nebo na kubánské rytmy. Na své si přijdou díky rukodělným dílnám a spoustě příjemných aktivit také děti.

Stejně jako vloni se na konci letních prázdnin v Krajinské ulici objeví 400 metrů čtverečních živého trávníku. „Budeme rádi, pokud nám dá někdo podnět, kam by se po skončení festivalu dala tráva položit. Jsme ochotni pomoci například mateřské škole nebo umělcům, kteří živý koberec můžou použít třeba na vytvoření travnaté želvy,“ nabízí své nápady Mikušiak.

Budějčáci se opět můžou těšit na lampiony plující na hladině Malše v jejím slepém rameni. „Plánujeme, že letos na vodu pošleme kolem dvou tisíc lampionů. Budeme rádi, když lidé přijdou ze všech směrů, a to i od letního kina v Háječku. Chystáme i ponton, aby si na vodu mohly jít stoupnout například maminky s dětmi,“ dodal pořadatel chystané akce.

Naopak oproti loňsku letos nebudou v rámci festivalu osvětleny známé budějcké památky. Tato atrakce si vloni, také kvůli nevlídnému počasí, nenašla své příznivce. „Přiznejme si, že nemá smysl vkládat peníze do něčeho, co lidi až tak nebere. Na podzim v Písku na stejnou akci přišlo pět tisíc diváků...“ dodal Robin Mikušiak.

Štítky Město lidem, lidé městu, Krajinské korzo, Robin Mikušiak, Free Production, Prostor pro všechny, program, festival, lampion, České Budějovice, Malše, Michal Trpák, kulturní akce, Jihočeský kraj, léto, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město v létě ožije festivalem, zapojte se do tvorby programu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.