Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mistrovství ČR v hodu mobilem v Českých Budějovicivh zná své vítěze

Přes šest tisíc návštěvníků přilákalo ve čtvrtek krajské kolo celostátní road-show Zahoď mobil na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích. Velcí i malí zájemci měli možnost zúčastnit se zajímavých soutěží, odevzdat vysloužilé elektro a zároveň vybojovat postup do celostátního kola Mistrovství ČR v hodu mobilem do dálky.

V ženské kategorii byla nejlepší Markéta Musilová s výkonem 35,61 metrů a vítězi mužské kategorie, Martinu Klímovi, se dokonce podařilo hodit 74,42 metrů. Mezi základními školami zvítězila ZŠ Slavonie a mezi středními OA Husova. Největším lákadlem celého dne byl večerní koncert skupiny Kryštof. Akci pořádala za podpory města a Jihočeského kraje nezisková společnost ASEKOL, která se zabývá organizací sběru a recyklací elektroodpadu. Kompletní výsledky jsou k dispozici na www.zahodmobil.cz

„Prostřednictvím akce jsme chtěli nejen najít mistra republiky v hodu mobilem, ale především zábavnou formou upozornit na skutečnost, že zdaleka ne všichni občané staré elektrospotřebiče třídí. Největší problém je přitom dlouhodobě především s těmi drobnými, jako jsou právě mobilní telefony, “vysvětlila záměr Hana Ansorgová, manažerka komunikace společnosti ASEKOL.

Celým programem na náměstí Přemysla Otakara II. provázela známá moderátorská dvojice Petr Svěcený a Vojtěch Bernatský, vrcholem celého soutěžního a osvětového dne byl koncert kapely Kryštof. Výherkyní v ženské kategorii Hodu mobilem do dálky se stala Markéta Musilová, první místo v mužské kategorii vyhrál Martin Klíma. Úspěšní soutěžící i vylosovaní šťastlivci, kteří na místo konání přinesli starý mobil nebo jinou drobnou elektroniku, byli odměněni hodnotnými cenami. Největším lákadlem byly moderní telefony, které do soutěže věnovala společnost SAMSUNG.

„Jsme rádi, že zrovna České Budějovice mohly hostit krajské kolo celorepublikového turné Zahoď mobil. I přesto, že se akce konala ve všední pracovní den, program na náměstí přilákal spousty zájemců. Občané se tak nejen dobře pobavili a zasoutěžili si, ale také se dozvěděli, proč je nutné a jakým způsobem třídit elektroodpad,“ řekl o akci primátor Juraj Thoma.

Turné navštíví během svého jarního a podzimního putování po České republice celkem třináct měst.Nejlepší vrhači mobilů z každého města se budou moci o titul Mistra České republiky utkat příští rok na celorepublikovém finále.

 Výsledky krajského kola Mistrovství ČR v hodu mobilem do dálky

Zdroj: www.zahodmobil.cz
 

Štítky Česko, Přemysl Otakar II., České Budějovice, Kryštof, Samsung, Jihočeský kraj, Vojtěch Bernatský, Juraj Thoma, Petr Svěcený

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mistrovství ČR v hodu mobilem v Českých Budějovicivh zná své vítěze  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.