Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na budějckém výstavišti začala výstava Vzdělání a řemeslo

Slavnostním zahájením začala ve středu 23. listopadu v areálu českobudějovického výstaviště už 17. ročník největší přehlídky středního a učňovského školství v ČR – výstava Vzdělání a řemeslo.

Třídenní výstava nabídne návštěvníkům široké spektrum aktivit, expozic a informací, které jsou určeny jak budoucím studentům a učňům a jejich rodičům, tak pedagogům, studentům a vlastně všem (nejen ) Budějčákům, které oblast školství zajímá.

Velkoryse koncipovaná výstava stejně jako v minulých ročnících i letos představí desítky středních škol a to jak expozicemi, tak workshopy a praktickými ukázkami činnosti škol..

Studijním oborům jsou věnovány i tématické soutěže, například Mistrovství republiky mladých kadeřníků a kosmetiček Harmonie 2011, 5. ročník Celostátní soutěže- workshop v oboru CNC techniky - Programátor CNC, 4. ročník Celostátní soutěže - workshop v oboru elektrotechniky - Zapojení a ovládání točivých strojů, 3. ročník Celostátní soutěže - workshop Truhlář roku 20114. ročník Celostátní soutěže - workshop v kovářských dovednostech a mnoho dalších.

Jak uvedené soutěže naznačují, i letos pokračuje trend významné podpory a prezentace řemeslných oborů. To potvrzuje také projekt Úspěšná mládež CZ-AT, na jehož přípravě se podílela Jihočeská hospodářská komora a Hospodářská komora v Linzi, je zaměřen na podporu řemesel a spoluprací mezi školami, firmami v regionu i za jeho hranicemi a spojuje podporu řemeslných oborů s další tradicí, která se v rámci výstavy rozvíjí. Tou je program spolupráce českých a rakouských škol. Připraveny jsou prezentace zahraničních škol, informace o studijních programech a další.

Neméně významným námětem výstavy je celoživotní vzdělávání dospělých, rekvalifikace a rozšiřování odborných znalostí .
Součástí výstavy bude také Krajská konference na téma: „Pedagogická činnost s nadanými žáky na základní škole“, která je pořádána Národním institutem pro další vzdělávání.

Zajímavým propagačním programem, věnovaným Jižním Čechám, potěší návštěvníky výstavy studenti oboru cestovní ruch Střední školy obchodní České Budějovice, kteří připravili několik prezentací: Putování s pohádkovým dědečkem „Po stopách Rožmberků“, Vodáctví v jižních Čechách, Přijďte k nám, přijeďte za zdravím, Krajské město České Budějovice, Dovolená s koňmi – hipoturistika, Pozvánka do ZOO v jižních Čechách a Zima v jižních Čechách.

Na výstavě vzdělání a řemeslo se podílí i Jihočeská univerzita, Fakulta rybářství a ochrany vod připravila tématický program, ve kterém návštěvníci uvidí Ukázky ryb v akváriích s odborným výkladem, ukázky zpracování a příprava ryb, chybět nebude ani  ochutnávka a prodej ryb.

Výstava Vzdělání a řemeslo nabídne návštěvníkům, laické a odborné veřejnosti mnoho dalších aktivit a možností získání informací – a to v maximální dostupnosti, protože vstup na výstavu je zdarma.

Zítra vám přineseme reportáž a fotogalerii z prvního dne výstavy vzdělání a řemeslo.

Štítky výstava, řemeslo, Česko, Jihočeský kraj, kongresové centrum, České Budějovice, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Rožmberkové, Hospodářská komora, Jihočeská hospodářská komora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na budějckém výstavišti začala výstava Vzdělání a řemeslo  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.