Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Narozeninová párty kapely Toxique se parádně vydařila

Energická kapela Toxique si naplno užívala minulý pátek koncertu v budějckém Café Klubu Slavie. Zpěvačka Klára Vytisková svým vtipným akcentem bavila publikum a energická hudba přímo zalézala za nehty, takže v sále nebylo člověka, který by si alespoň nepošlapoval do rytmu taneční hudby.

Pražská kapela Toxique vydala své třetí album s názvem Tip For Grown Up Kids a zahájila tak turné po České republice. Budějce se staly prvními, kde se novému CD dostalo prvního křtu šampaňským.  Oficiální křest jejich nového alba bude probíhat v pražském Lucerna Music Baru ve středu 7. března. Mimo jiné mají také nový singl Toxique Girls.

Kapela začala hrát s malým zpožděním, zato však s ohromným tempem, které si udržela až do posledního tónu. Zpěvačka Klára Vytisková dávala na obdiv svou krásnou postavu v plavkových šatičkách. Všichni příchozí jistě trnuli, kdy si Klára podvrkne nohu na solidně vysokých extravagantních botičkách s neuvěřitelnými podpatky.

„Má tak nádherný boty! Zajímalo by mě, kde je shání, ale já bych si na tom stejně asi zlomila nohy. A hlavně měřím přes metr osmdesát a v tomhle už bych mohla osahávat letadla,“ smála se jedna z tancujících slečen.

Klára však bravurně dračila po pódiu a bylo vidět, že jí jak boty, tak ani oblečení nedělá žádný problém. Během vystoupení se zvládla dvakrát převléct do jiného úborku, který však vždy skvěle ladil s každým detailem jejího skrovného oblečení.

„Inspiraci v oblíkání beru tak různě. Hlavně, aby se mi ta věc líbila. Já už to v obchodě vidím, že ten kousek na mě volá ´Kup si mě!´ Tak si ho koupím. Mixuji nové – staré, malé – velké, odrbané – neodrbané, a teď mě hodně baví kontrasty. To je moje inspirace,“ prozradila Budějcké Drbně zpěvačka Klára.

Během celého koncertu bylo publikum plně vtáhnuto do představení. Kapela sršela neskutečnou energií, pohled na klávesistu Viliama Béreše bral dech a sundával klobouk dolů. Klára se nespokojila s nečinným publikem a dávala mu to jasně najevo.

Na křest desky byli pozváni na pódium dva muži, kteří doslova postříkali CD šampusem. Záhy pak Klára vytáhla nahoru dvě slečny, které po ní opakovaly její taneční kreace. Všichni se výborně bavili.

Chvíli na to, co Toxique dohráli, už zase stáli na pódiu, pouštěli svoje oblíbené písničky a jelo se dál. Klára stále tančila a Budějčáci se taky nenechali zahanbit. „Je to parádní mejdan, ani jsem to nečekal. Poprvé je vidím naživo a předčili moje očekávání. Super, super, super!“ hopsal Jakub do rytmu.

Kapela se na pódiu různě střídala. Kdo se z něho však nehnul, byl Viliam, který nepřestával pařit a usmívat se. Pro všechny příchozí to tak byla šance prohodit s kapelou nějaké to slovíčko či se vyfotit.

Lidé odcházeli ze Slávie rozjívení a usměvaví. Narozeninová párty (kapela slaví letos pátý rok své existence) se skvěle vydařila a Budějcká Drbna u té příležitosti vyzvěděla od zpěvačky Kláry Vytiskové nějaké zajímavosti pro její budějcké fandy.

Jak vznikalo vaše nové CD?

„Bylo to hrozně divoký. My jsme se totiž rozhodli v půlce ledna natáčet a už 7. března máme křest. Nahrávali jsme ve studiu Sono a i přes ten fofr to bylo úplně geniální. Jednak tam je Jaruška, která skvěle vaří, a pak i Milan, který nám to dal všechno do kupy.“

Co vás inspirovalo?

„My jsme se hodně inspirovali tím, jak teď hodně děláme po koncertech diskžokeje. Baví nás ta energie z lidí, a díky tomu je ta deska hodně taneční.“

Na internetu jsem četla, že jste desku měli natáčet ve Španělsku. Nakonec se tak nestalo?

„Jo, původně jsme měli jet do Španělska už v září, ale protože jsme měli strašně moc hraní, tak jsme to nakonec nechali a natočili celé CD tady u nás.“

Kde všude, kromě České republiky, koncertujete?

„Byli jsme v čínské Šanghaji na EXPU a také ve Francii, Belgii i Británii. V rámci tohoto turné máme zatím jenom Čechy. Uvidíme, co se bude dít dál.“

Budějovice jste si na křest desky vybrali záměrně?

„My budeme křtít v průběhu turné vlastně všude, ale Budějce byly takovým prvním ofiko koncertem, kdy jsme tu desku měli poprvé v ruce. Tak jsme si řekli, že to polijeme šampaňským právě tady. Navíc tu hrajeme fakt rádi. Dřív jsme vystupovali v Solnici a byli jsme jí věrni. Pak nám bylo hrozně líto, že to tam skončilo, ale tady je to taky super.“

Štítky hudební skupina, Klára Vytisková, koncert, Česko, turné, hudba, nehty, Lucerna Music Bar, Španělsko, Drbna.cz, Světová výstava, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Narozeninová párty kapely Toxique se parádně vydařila  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.