Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Piaristické náměstí ožilo fotoprojekcí pod hvězdami

Zima a venku se setmělo, tahle noc nebude krátká. Rozhodně ne, protože v Českých Budějovicích se minulý týden konal festival fotografie Fotojatka 2012. A Budějcká Drbna byla při tom.

Na Piaristickém náměstí si ve čtvrtek večer přišla spousta zvědavců a milovníků uměleckých fotek na své. Promítalo se na bílou stěnu vysokého domu. Vařil se čaj, jehož vůně se nesla okolím. Projekci doprovázela i skvělá hudba, která se měnila stejně jako série fotek různých autorů.

Jediné, co tomu večeru chybělo, bylo teplo. Zima doslova zalézala pod nehty, ale přesto se našlo hodně nadšenců, kteří tam stáli i seděli, popíjeli, pojídali, kouřili a dobře se bavili.

„Je to fantastický nápad promítat fotky venku. Člověk tu má takovou pohodu. Jen ta zima je nepříjemná, ale rozhodně to neubírá na atmosféře. V pátek taky zajdu do Kotvy. Jsem fotomaniak,“smále se dívka, která upíjela Yogi čaj, jehož vůně dodávala celé akci glanc.

Štítky Drbna.cz, České Budějovice, Piaristické náměstí, festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Piaristické náměstí ožilo fotoprojekcí pod hvězdami  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.