Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

To musíte vidět! Výstava představí katastrofy lidského těla

Po třinácti letech velmi úspěšného turné v Holandsku a Německu se do Čech vrátila výstava voskových figurín s názvem Katastrofy lidského těla. V termínu od 19. ledna do 1. února ji můžete navštívit v českobudějovickém Obchodním a zábavním centru Čtyři Dvory!

O čem je? O tom, jak krutě si příroda dokázala pohrát s lidskou bytostí. Návštěvníci uvidí anatomické anomálie, které inspirovaly mnohé tvůrce filmových hororů.

K vidění budou například lidé se dvěma hlavami, dvěma obličeji, čtyřma očima, několik siamských dvojčat či muž s vlčím syndromem. Chybět ale nebude ani největší, nejmenší a nejtlustší člověkem planety. Ve všech případech se jedná o figuríny osob, které skutečně žily.

Je logické, že takto postižené bytosti vzbuzovaly zájem ostatních lidí a vědců. Díky tomu můžeme i dnes spatřit jejich fotografie a modely v různých muzeích celého světa.

„Na základě informací z těchto institucí bylo umělci v Petrohradském antropologickém muzeu vytvořeno 25 jejich věrných napodobenin z vosku, byly použity lékařské oční a zubní implantáty a do vosku vpichované pravé lidské vlasy. Figuríny proto působí dokonale živým dojmem,“ uvádějí pořadatelé.

Výstavu, která má obrovský ohlas, můžete navštívit od pondělí denně mezi 10. a 18. hodinou. Běžné vstupné je následující: dospělí 60 korun, děti 30 korun, ZTP 30 korun. Školní výpravy při počtu více jak deset dětí 20 korun za osobu + doprovod zdarma. Držitelé ZTP/P zdarma.

Více informací hledejte na www.ctyridvory.cz.

Štítky Katastrofy lidského těla, Obchodní a zábavní centrum Čtyři Dvory, výstava, České Budějovice, Německo, Nizozemsko, Česko, Čtyři Dvory, lidské tělo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

To musíte vidět! Výstava představí katastrofy lidského těla  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.