Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Třeboňský zámek otevírá unikátní výstavu kostýmů a rekvizit z českých pohádek

Unikátní výstavu kostýmů, rekvizit a kulis známých z českých pohádek, otevírá od soboty zámek Třeboň na Jindřichohradecku. Agentuře Mediafax to řekl kastelán zámku Pavel Hofman. Výstava s názvem Zpátky do pohádky je k vidění v Konírně na zámku a to až do 19. června.

 

“Najdete u nás kostýmy, rekvizity a kulisy ze známých českých pohádek: Anděl Páně, Lotrando a Zubejda, Sedmero krkavců, Zlatovláska, Ať přiletí čáp, královno!, Plaváček, O princezně, která ráčkovala nebo například Královna Koloběžka,“ vyjmenoval exponáty kastelán Pavel Hofman.
 
Expozice je určená nejen pro dětského návštěvníka, připomene 15 známých českých pohádek a návštěvníci uvidí třeba Krakonoše, čarodějnici či loupežníka.
 
“Nejstarší kostýmy pochází ze 70. let 20. století z pohádky Zlatovláska, která se natáčela na jihočeské Červené Lhotě. Naopak nejnovější jsou pouze tři roky staré z pohádky Kouzla králů,“ upřesnil Hofman.
 
Pohádkovou výstavu je možné navštívit denně mimo pondělí od 9 do 12 a od 13 do 16 hodin, v červnu až do 17 hodin.
 
 
Autor: René Kekely

Štítky pohádka, zámek, výstava, Pavel Hofman, Mediafax, okres Jindřichův Hradec, Třeboň, purkrabí, konírna, Anděl Páně, Lotrando a Zubejda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třeboňský zámek otevírá unikátní výstavu kostýmů a rekvizit z českých pohádek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.