Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Víno vzkřísilo budějckou Solnici k životu

Bývalý klub Solnice změnil svoji tvář. Budova byla kvůli její historické hodnotě velmi opatrně revitalizována na Vinárnu Solnice. Interiér navrhovala pod vedením Tomáše Hrubého jedna z našich nejlepších specializovaných architektonických kanceláří.

V zrekonstruovaném patře Vinárny Solnice v pondělí 20. února pořádá koncert Pavel Žalman Lohonka. Majitel vinárny Roman Farka se ale spíše než na klubovou scénu zaměřuje na víno a gastronomii.

„Nechystám se vrátit Solnici klubovou podobu. Akce tady budou probíhat pravidelně – nepravidelně. Nechci za každou cenu pořádat koncerty. Když se zadaří sehnat dobrou kapelu nebo hudebníka, tak se koncert udělá. Chci mít ze Solnice hlavně dobrou vinárnu a ´restauraci´, místo, kam by si člověk mohl přijít odpočinout, dát si dobré víno za dobrou cenu. Takové místo, které mi v Budějcích chybělo,“ řekl Budějcké Drbně nový majitel, kterého více vyzpovídá u příležitosti koncertu budějckého folkového písničkáře Žalmana.

Foto: archiv Vinárny Solnice

Štítky koncert, Tomáš Hrubý, Pavel Lohonka, Drbna.cz, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víno vzkřísilo budějckou Solnici k životu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.