Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lidé na jihu Čech se sčítacích komisařů často vůbec nedočkají

Problémy doprovázejí projekt Sčítání lidu, domů a bytů 2011 na jihu Čech. Jak sdělili agentuře někteří obyvatelé z obcí a měst, sčítacích komisařů, kteří jim mají doručit potřebné formuláře, se v předem stanoveném termínu a času často vůbec nedočkali.

Jen v úterý zaznamenala agentura Mediafax nejméně pět podobných případů.

“Byl jsem doma tak, jak jsem měl napsáno na informačním letáčku, ale vůbec jsem se nedočkal. Musel jsem si docela složitě zorganizovat čas tak, abych mohl čekat, ale nedočkal jsem se,“ řekl Mediafaxu jeden z obyvatel Božetic na Písecku.
Stejnou zkušenost popisují lidé třeba v Táboře, Strakonicích nebo Jindřichově Hradci. Někde přišel sčítací komisař o několik hodin dříve než měl, jinde nedorazil vůbec.

“Měla jsem být podle informačního letáku doma od čtyř odpoledne, ale když jsem přišla domů, pochopila jsem, že komisař tu už dávno byl a zastihla jsem ho na odchodu u domu. A to bylo nejméně půl hodiny před stanoveným termínem,“ řekla obyvatelka města Jana Hybková.

Podobnou zkušenost zaznamenala o pár ulic dále i její známá, která se ale sčítací komisařky nedočkala vůbec.
"O těchto problémech samozřejmě víme, pracujeme s tím. Je nám to líto, nicméně jsou to objektivní důvody, kdy třeba sčítací komisař onemocní, nebo se zpozdí, když vysvětluje kupříkladu starším lidem systém sčítání a podobně,“ řekla agentuře Mediafax mluvčí České pošty Marta Selicharová.
Lidé, kteří se zatím formulářů pro Sčítání nedostali a komisařů nedočkali, mají vyčkat, neboť budou osloveni a informováno o novém termínu a čase doručení. Formuláře si mohou také na příslušných městských a obecních úřadech vyzvednout sami.

“Nebo mohou volat na Call centrum 800 87 97 02 a informovat se tam,“ uvedla Selicharová.
Problémem však je, že na Call centrum se nelze téměř dovolat. V odpoledních hodinách je linka zcela přetížena.
Jako pozitivní označila mluvčí České pošty zajišťující roznášku formulářů fakt, že za první týden roznesli sčítací komisaři už přes 960 tisíc formulářů, což je zhruba 50 procent.

“Ti, kdo je dosud nedostali, by se měli dočkat nejpozději 25. března,“ dodala Selicharová.

René Kekely
 

Štítky Česko, Mediafax, Česká pošta, okres Písek, Božetice, Tábor, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé na jihu Čech se sčítacích komisařů často vůbec nedočkají  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.